divendres, 22 de març del 2024

L’IES L’Estació commemora el Dia Mundial de la Poesia recitant a Estellés

Coincidint amb el centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés, el Departament de Valencià de l’IES L’Estació ha volgut commemorar el Dia Mundial de la Poesia, proclamat per la UNESCO el 21 de març de 1999, amb un recital col·laboratiu i plurilingüe on l’alumnat de diversos cursos de l’ESO i del Batxillerat ha declamat alguns dels versos més significatius del poeta de Burjassot, i tot amenitzat amb música en directe.

Durant el recital, els estudiants han aprofitat per a llegir un manifest on s’han mostrat molt crítics amb el govern valencià, que és poc procliu a homenatjar la figura d’aquest autor. «Davant la situació política al País Valencià, gens favorable a reivindicar els nostres referents culturals, des de l’IES L’Estació ens sumem a la campanya ‘Cent d’Estellés’ per a visibilitzar el que està considerat com al millor poeta català des d’Ausiàs March», han declarat els escolars.

Vicent Andrés Estellés, cronista dels temps més foscos de la llarga postguerra i del franquisme, va construir amb la seua obra una veu inconfusible i la va modular amb un estil únic que, durant dècades, s’ha anat identificant com la veu col·lectiva d’un poble.

Perquè la poesia és art, és ritme, és experiència i és cançó!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada