divendres, 8 de març del 2024

Dia Internacional de les Dones 2024

Moment de la inauguració aquest 8 de març
de la Ronda de les Valquíries

L’IES L’Estació ha commemorat aquest 8 de març el Dia Internacional de la Dona, una cita anual marcada en el calendari que té com a objectiu reconéixer les dones en la seua lluita per la igualtat amb l’home. 

Una de les activitats que la Comissió d’Igualtat i Convivència de l’institut ha proposat enguany a tot el professorat, i que ha sigut realitzada pels estudiants de 2n d’ESO, és el Projecte Fotoveu, consistent a fotografiar les mans d’aquelles dones que són un exemple d’empoderament i a narrar mitjançant un codi QR les seues històries de vida.

Entre les accions reivindicatives fetes al pati, podem destacar l’habitual lectura pública del manifest que va preparar l’alumat de 4t o el miniconcert que van oferir els estudiants del Conservatori i que va incloure peces com ara Pearl Harbor (banda sonora), Close your eyes and listen (de Piazzolla) i Cha-cha-cha (de l’obra Sud-Amèrica, de Lino Florenzo).

Des de l’àrea d’Educació Plàstica, la professora Reme Pérez ha instal·lat al bar de l’institut una mostra amb els treballs realitzats per l’alumnat de 2n d’ESO sobre dones artistes. I els menuts de 1r també han exhibit pel centre Les dones a Egipte.

Per la seua part, Aloma Martínez, cap del Departament de Física i Química, ha treballat amb els escolars de 1r de Batxillerat unes fotos de les dones de Senegal, exposades al Centre de Cultura.

Alumnat del Conservatori

I en un dia tan significatiu, l’alumnat que ha secundat la vaga d’aquesta jornada ha participat en la inauguració, en la zona del Salt del Bou, de la Ronda de les Valquíries, denominació que ret homenatge a la primera esquadra de dones que va desfilar en les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent. «No podem parlar de progrés sense la meitat de la població, que som les dones. Per això, estem ací per a commemorar i reivindicar. És important visibilitzar tot allò que hem aconseguit», ha manifestat aquest matí Paula Soler, regidora d’Igualtat, durant l’acte d’inauguració.

Cada 8 de març commemorem el Dia Internacional de les Dones, establit per l’Organització de les Nacions Unides l’any 1952. Durant aquesta jornada se celebren els drets conquistats per les dones en tots els àmbits i es recorda la seua lluita i els seus sacrificis per a aconseguir-los.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada