dijous, 8 de febrer del 2024

Noves actuacions per a fomentar la nostra biblioteca escolar

L’IES L’Estació s’adhereix al projecte de biblioteques en línia de Conselleria

Dimarts i dijous, en l’horari de l’esplai, alumnat i professorat poden beneficiar-se d’un dinàmic sistema de préstec

L’IES L’Estació s’ha proposat enguany potenciar un dels espais més importants de qualsevol escola: la seua biblioteca, una institució fonamental del sistema educatiu que propicia l’aprenentatge i desperta la curiositat de l’alumnat. Per aquest motiu, el centre s’ha sumat al projecte de biblioteques en línia que la Conselleria d’Educació va posar en funcionament en finalitzar el curs passat, el que permetrà poder accedir al catàleg de l’institut des de qualsevol dispositiu i en qualsevol lloc.

Però aquesta no és l’única actuació programada per a fomentar l’ús dels 1250 llibres inclosos fins al moment. Dos persones responsables, Tamara Climent Fuentes i Pablo Ferrer Cots, professors d’Informàtica i d’Història, respectivament, s’han encarregat durant els últims dos cursos de catalogar els materials disponibles, distribuir-los en les prestatgeries, redactar el decàleg de normes de la biblioteca i preparar la cartelleria. Així, si visitem aquesta sala podrem trobar les categories de narrativa en castellà i valencià (la majoria dels exemplars), teatre, poesia, biografies, assaig, pedagogia, filosofia, còmic, aprenentatge de llengües, dibuix i història. «Continuarem catalogant llibres i posant-los a disposició de la comunitat educativa», comenta Pablo, l’actual bibliotecari, «però estem condicionats per la limitació d’espai. Si Conselleria publica per a aquest curs la convocatòria de Dinamització de Biblioteques, s’espera ampliar el catàleg».

Tot i que l’alumnat està fent la reserva dels llibres de lectura encomanats en diferents assignatures, en un futur s’espera potenciar el préstec per a la lectura voluntària o incentivar, a pesar de les limitacions físiques, alguna activitat de foment lector. És per això que els més menuts de 1r d’ESO, que s’han incorporat al nostre centre enguany, ja han visitat aquest espai tan acollidor, guarnit d’una taula, noves cadires i gespa artificial, a més d’un sistema de préstec que està sent, sens dubte, més dinàmic que el de l’any anterior. De fet, durant els primers dos mesos del curs es van prestar al voltant de 30 llibres, que han anat a parar a les mans dels estudiants de pràcticament tots els nivells educatius de l’ESO i del Batxillerat.

Així que salut i bona lectura!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada