dijous, 1 de febrer del 2024

Dia Escolar de la Pau i de la No Violència 2024

Un curs més, la comunitat educativa de l’IES L’Estació ha celebrat el Dia Escolar de la Pau, una jornada que tots els centres educatius reserven expressament per a promoure la cultura de la no violència, en un any en què commemorem el 75 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Les actuacions d’aquest dimarts 30 de gener, organitzades per la Comissió d’Igualtat i Convivència de l’institut, tingueren un objectiu ben clar: recordar el dramàtic conflicte entre Israel i Palestina. Per això, l’alumnat de 1r i 2n d’ESO treballaren des de les diferents matèries el llibre I malgrat tot Palestina, que narra la història d’aquesta guerra, que dura moltíssimes dècades, a través de la innocent mirada de dues xiquetes.

Com a complement, els més menuts de l’institut també acudiren al final del matí a CEIP Lluís Vives per a celebrar esportivament la jornada, mentre que els estudiants de 2n construïren al pati un mur de caixes on van inserir paraules o frases vinculades amb el tema de la pau, amb la finalitat de derrocar aquest paredó simbòlic.

Per altra part, l’alumnat de 3r i 4t d’ESO i de 1r i 2n de Formació Professional Bàsica treballaren el conflicte armat a partir del visionat d’un vídeo que resumeix en deu minuts la terrible situació patida pels habitants, sobretot, xiquets i xiquetes, de la zona.

Amb totes aquestes i moltes altres activitats, en síntesi, els centres educatius del país pretenen fomentar la resolució pacífica de qualsevol disputa que puga sorgir entre els estats de tot el món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada