dimarts, 19 de desembre del 2023

L’espectacle de David Vidal arriba per primera vegada a l’institut

El rapsoda David Vidal apropa la poesia urbana i social (Spoken word) a l’IES L’Estació

Transpirant flow per cada porus de la seua pell, el rapsoda i narrador d’històries David Vidal, un entusiasta amant de la paraula oral, va delectar amb veu i cos l’alumnat de l’IES L’Estació en un recital de poesia urbana que va deixar bocabadats els assistents a les tres sessions que va realitzar. L’espectacle, en sintonia amb estils tan contemporanis com ara el rap o trap, va barrejar elements musicals i teatrals amanits amb un llenguatge popular que va fer més agradable l’activitat als estudiants de 1r, 2n i 3r d’ESO.

En cadascuna de les tres funcions, els joves, que intervingueren activament amb els seus comentaris i declamacions, es van convertir en els absoluts protagonistes d’un joc poètic amb què es pretenia transmetre emocions i denunciar injustícies actuals. «La poesia, els contes, els romanços o les faules són una ferramenta que ens ajuda a educar en valors», assegura David amb convicció, «per això és convenient treballar-los i mostrar-los des d’edats primerenques».

Llicenciat en Dret i antic col·laborador de diversos mitjans de comunicació escrits i audiovisuals, Vidal ha treballat en la majoria de centres educatius de les nostres terres, biblioteques i pobles. Els seus programes i veu han estat seleccionats per organismes com ara el Ministeri de Cultura, la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i moltes altres institucions públiques i privades. A més a més, compta amb obra publicada i diversos treballs en disc i audiollibre, entre moltes altres vessants de l’escriptura i l’oralitat.

Els poemes amb els quals ens va complaure amb una veu perfectament impostada no els trobarem a cap llibre de text. Tot i això, són composicions essencials per a treballar dins de l’aula problemàtiques tan urgents com per exemple l’assetjament escolar, els conflictes racials o la violència de gènere.

Sens dubte, un gran espectacle amb sonoritat única oferit per un excel·lent professional de la veu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada