dissabte, 23 de desembre del 2023

De nou és Nadal a l’IES L’Estació

Entrega del Premi 'El Justícia', amb Ferran Gandia,
Alfred Bernabeu, la guanyadora i el director

Fidel a la cita nadalenca anual, l’IES L’Estació ha estat carregant tota l’energia positiva disponible per a organitzar un final de trimestre replet de diversió i bona companyia. 

Enguany, com que la nova ubicació a l’aulari prefabricat ens ha privat de molt d’espai per a l’esbargiment, hem traslladat per primera vegada les activitats lúdiques al poliesportiu municipal, on s’han assignat diverses zones d’acció destinades a tots aquells equips que han volgut participar en les nostres competicions habituals de futbet, tennis, voleibol o cementeri. Sens dubte, una excel·lent forma d’alleugerir tensions i d’omplir els nostres cors d’esperit esportiu.

Competició de volei

A aquests tornejos hem de sumar l’esperat muntatge del mercadet solidari, coordinat pels companys de Formació Professional, que durant dos dies ha estat obert per a posar a la venda tots aquells llibres, jocs, complements o discs compactes que han sigut donats per alumnes i docents. Enguany hem aconseguit recaptar al voltant de 350 euros, que aniran destinats a diverses associacions i protectores d’animals. 

La jornada es complementà amb múltiples activitats més, entre les quals cal destacar el popular i massiu Just Dance, un entreteniment interactiu que trenca amb el mite del sedentarisme dels videojocs i que ha possibilitat als estudiants no sols ballar intensament, sinó també contemplar com els seus professors i professores es converteixen en els absoluts protagonistes de la pista.

Però el final del primer trimestre ha estat marcat per altres moltes activitats que s’han desenvolupat al llarg dels últims dies per a donar pas a dues setmanes de merescudes vacances. Els nostres companys del Departament d’Educació Física, per exemple, s’han desplaçat a Boí Taüll amb l’estudiantat per a enfundar-se els equips com a autèntics professionals de la neu i lliscar per les seues pistes. En canvi, per als amants de la història es va reservar una visita guiada al Maova i al Museu del Tèxtil d’Ontinyent. És el cas de l’alumnat del Batxillerat nocturn i dels Cicles Formatius de Comerç Internacional i de Transport i Logística.

I què seria d’aquestes festes sense el tradicional Concurs de postals nadalenques? La convocatòria d’enguany, coordinada pels nostres companys i companyes del Departament d’Arts Plàstiques, ha vingut acompanyada del triomf d’una jove de 3r d’ESO, Marta Gandia Tortosa, que ha obtingut el primer premi pel disseny transgressor d’una postal al més pur estil picassià.

Tampoc hi hauria Nadal a l’IES L’Estació sense el lliurament del Premi El Justícia, que va recaure sobre Leonor Yepes. Els encarregats de felicitar la jove estudiant van ser l’exprofessor Alfred Bernabeu i el regidor d’Educació i Esports, Ferran Gandia.

I fins ací el nostre resum de les últimes jornades lectives. L’Andana vos desitja un Nadal en família i entre bones amistats i una molt feliç entrada en l’any 2024.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada