dimarts, 12 de setembre del 2023

Ontinyent adjudica per 15,37 milions el projecte del nou IES L’Estació

Nota de premsa del consistori ontinyentí

L’Ajuntament d’Ontinyent ha adjudicat a la unió temporal d’empreses Globalklee SLU i Levantina Ingenieria les obres del projecte del nou IES l’Estació, per un import de 15.374.600 euros, iva inclòs. L’actuació, finançada amb fons del pla “Edificant” de la Generalitat Valenciana, i gestionada integralment pel consistori ontinyentí, comptava amb ofertes de 5 empreses procedents de les províncies de València, Alacant i Ourense, i compta amb un termini execució de 24 mesos des que es faça efectiu l’inici de les obres.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava “el gran volum d’una actuació en un centre que estava ja obsolet i que amb la seua demolició, construcció i reposició en el mateix solar va a suposar una fita històrica, com demostra el fet de ser la contractació més elevada mai feta per l’Ajuntament fins a la data”.

El regidor de Territori, Óscar Borrell, posava en valor “tot el treball previ que hem vingut fent des de l’Ajuntament en coordinació amb el centre, per tal d’incloure en les bases de licitació una sèrie de millores consensuades amb la direcció del centre, que inclouen aules noves adjacents al saló d’actes, així com nombrós equipament”.

El regidor d’Educació, Ferran Gandia, destacava que “és una reivindicació històrica de la comunitat educativa, un projecte que va a donar pas a un institut modern, amb un disseny elaborat per l’arquitecte Ramón Esteve, i nous equipaments que permetran oferir una docència adaptada als nous temps”.

El director del centre, Francesc Albero, ja va mostrar en una visita a les obres junt a l’alcalde “l’alegria i il·lusió” de la comunitat educativa, i “el sentiment de responsabilitat de la direcció  davant d’una actuació d’aquest calat”. 

Les obres tindran un termini d’execució de 24 mesos des del seu començament. La docència del present curs 23/24 va a oferir-se en les aules prefabricades temporals construïdes per la Generalitat junt a l’Institut, que seran posteriorment utilitzades per a acollir l’alumnat del Conservatori Professional de Música mentre es reforma aquest centre, també dins del pla “Edificant”. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada