divendres, 22 de setembre del 2023

Completada la segona setmana de classe

L’IES L’Estació reprén l’activitat docent en un aulari prefabricat

La Direcció del centre espera que en poques setmanes aquestes infraestructures proporcionen un espai digne al seu alumnat

Més de 900 alumnes de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de l’IES L’Estació es van incorporar a les aules fa dues setmanes en unes condicions que no eren les més desitjables. Després de finalitzar el curs passat les classes al vell edifici, unes instal·lacions amb 53 anys d’història, la comunitat educativa del centre confiava que les obres de condicionament de l’aulari prefabricat, que van començar al mes d'abril, estarien finalitzades per a l’11 del present mes. Però la realitat amb què es van trobar era ben distinta: aquestes instal·lacions provisionals, que acolliran en els propers anys diversos joves de la comarca mentre s’executen les obres de construcció del nou institut, no estaven del tot enllestides el dia 1.

Davant d’aquesta situació, el professorat i el personal no docent de l’IES L’Estació, lluny d’acovardir-se, van fer tot el possible per a dotar aquest edifici temporal dels mitjans necessaris per al seu funcionament durant els primers dies de classe, mentre els operaris, en una carrera contrarellotge, continuaven amb les seues tasques imparables d’adequació. D’aquesta manera, entre tots s’ha aconseguit que l’aulari prefabricat presente unes característiques d’habitabilitat i confortabilitat semblants a les aules convencionals, tot i que encara falten certes actuacions per a acabar d’habilitar els espais.

Desmuntatge durant l'estiu passat

El que més urgeix a hores d’ara és millorar els accessos a les aules prefabricades per a evitar els embassaments d’aigua en dies de pluja. Per aquest motiu, el consistori ontinyentí ha sol·licitat a la Conselleria d’Educació més rapidesa en l’acabament de l’entrada als mòduls prefabricats. També està previst buscar una resposta per als problemes de connectivitat que presenten les aules, uns problemes que en breu solucionaran el SAI (Suport i Assistència Informàtica de la Conselleria d'Educació), el coordinador TIC i el professorat del Departament d’Informàtica.

S’espera que en els propers dies o les properes setmanes s’acaben de disposar totes les instal·lacions i que la tornada a les aules a l’IES L’Estació siga el més natural i tranquil·la possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada