divendres, 21 d’octubre del 2022

ADIEM presenta el I Concurs de relats curts sobre salut mental

L’Associació per a la defensa i integració del malalt mental d’Ontinyent, ADIEM, ha convocat el I Concurs de relats curts sobre salut mental. El certamen, que porta com a títol Conta’m, està adreçat als estudiants de 1r de Batxillerat de la Vall d’ Albaida amb inquietuds escriptores, els quals hauran de posar de manifest la seua creativitat i imaginació per a construir una història que parle de la rellevància social i educativa de la salut mental.

Des d’ADIEM consideren que aquest concurs és una eina fonamental que ajudaria a reduir l’estigma que encara existeix al voltant de les persones que pateixen algun problema d’aquest tipus. «És una ferramenta enormement significativa», assegura Javi Vañó, tècnic en integració social de l’associació, «ja que, juntament amb les xarrades de sensibilització que oferim als centres educatius, suposaria una manera de fomentar aquest problema de salut pública».

Cada 10 de setembre commemorem el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi, una onomàstica amb la qual es pretén conscienciar-nos de la necessitat de prevenir aquest tipus d’actes que es cobren la vida d’unes 700 000 persones a l’any en tot el món. A més, el Sindicat d’Estudiants ha convocat per al proper 27 d’octubre una mobilització per a protestar per la “destrucció de l’educació pública” i la fràgil salut mental de l’alumnat.

La idoneïtat de la publicació d’aquest certamen és més que evident.

Si estàs interessat o interessada a participar en el concurs, pots consultar les bases en l’enllaç següent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada