dimarts, 11 d’octubre del 2022

Neus Torres, guanyadora del cartell del Dia Mundial de l’Alzheimer

Un any més, l’Associació de familiars, amics i malalts d’Alzheimer i altres demències d’Ontinyent, AFAO, ha reconegut la labor artística d’una de les estudiants de l’IES L’Estació, Neus Torres, que el passat mes de setembre va dissenyar el cartell anunciador de les XXV Jornades sobre el Dia Mundial de l’Alzheimer, celebrades per aquesta associació en el marc del seu 25 aniversari. L’entitat ontinyentina, que col·labora anualment amb el Departament de Dibuix en l’organització d’un concurs de creació, ha sabut valorar la proposta de Neus, que, modesta com sembla ser, no confiava massa en la selecció del seu treball.

En el cartell premiat, on l’autora ha fet ús de la simbologia, es pot observar la silueta d’un cap, de l’interior del qual alcen el vol uns ocells que representen la pèrdua de la memòria i els records de les persones amb aquesta malaltia. «Volia fer un cartell senzill però cridaner», explica la jove, «i per això vaig emprar el negre i el gris, que també són els colors que encarnen l’Alzheimer». Per a aconseguir el resultat final, Neus va crear quatre esbossos a partir de la recerca feta per Internet. «Vaig trobar idees paregudes, com per exemple un arbre sense les fulles o un puzle que perdia les peces. Finalment vaig elegir un d'aquests, modificant-lo un poc fins a obtenir el que desitjava», comenta l’estudiant. 

Aquest no és el primer reconeixement de la guardonada d’AFAO. Enguany també va quedar finalista en la tercera edició del concurs de veu menCANTAgomis, promogut pel Conservatori Professional de Música de la ciutat per a donar visibilitat al millor talent musical. «Sempre he volgut dedicar-me al cant de major», confessa la jove.

Neus, que afronta 2n de Batxillerat Artístic amb responsabilitat, aspira a realitzar la carrera universitària d’Història de l’art per a poder dedicar-se a la docència. Però el curs és llarg, assegura, i els seus plans inicials podrien patir alguna modificació.

Siga com siga, amb esforç i tenacitat acabarà obtenint el que desitge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada