dijous, 30 de setembre del 2021

Valoració del nostre alumnat del Pràcticum

Alumnat i professorat coincideixen a destacar que l’experiència és fantàstica. Viure el dia a dia d’un institut durant vuit setmanes és suficient per a entendre, encara que molt superficialment, la complexitat de la maquinària del nostre sistema educatiu. Un sistema al qual ha accedit Víctor Llin Sanz, un jove de 28 anys que el curs passat va entrar a les aules de l’IES L’Estació gràcies a les pràctiques que s’inclouen en el Màster en Professor de Secundària. Víctor no dubta quan qualifica aquesta vivència. «Un 10», afirma rotundament. «Preparar classes per als alumnes és entretingut i impartir-les, divertit. A més, la meua tutora és una de les millors professores d’anglés que he vist mai, sempre preparant coses noves per a ensenyar els estudiants amb classes dinàmiques».

Víctor, nascut a Ontinyent, es refereix a la nostra companya Cristina Gramatge Llàtzer, una professora del Departament d’Anglés que durant els mesos de gener i febrer de 2021 es va convertir en la seua tutora. «Comptar amb la companyia de Víctor ha sigut molt enriquidor», comenta Cristina, «ja que és un alumne que sempre ha estat disposat a fer, a proposar millores i a dissenyar activitats, programant sessions motivadores i transformant el feedback rebut en oportunitats per a seguir millorant».

Després d’estar treballant sis anys en diverses empreses privades com a analista de mercats i salesman internacional, Víctor va comprovar que aquest sector no responia a les seues expectatives. Per això, va perfeccionar la seua competència comunicativa amb el nivell d’anglés C2. «Em vaig adonar que, realment, m’agradava el món de la docència, així que vaig decidir convertir-me en professor d’eixa llengua», explica aquest graduat en Negocis Internacionals, el qual se sent molt afortunat per haver coincidit amb una tutora molt comprensiva que li ha permés impartir un gran nombre de classes, «una cosa molt positiva que és poc comuna segons m’havien dit els professors del Màster», reconeix Víctor.

L’afortunada també ha sigut Cristina, per a qui l’experiència va ser increïble, «encara que massa curta», afegeix. La professora d’anglés assegura que «Víctor m'ha aportat eixa connexió amb la realitat dels estudiants que de vegades oblidem, eixa força i vitalitat úniques del docent novell, i la necessitat d'estar en contínua formació i revisió per a aconseguir ser una mica millor cada dia. Estic convençuda que serà un magnífic teacher».

Víctor, que resideix entre Ontinyent i Barcelona, es mostra especialment crític amb el sistema educatiu, incloent el Màster que l’ha format. Del primer, tot i observar alguns progressos en els últims 20 anys, desaprova la seua lenta evolució i adaptació als temps que corren; del segon afirma que «està dissenyat per a fer treballs abstractes que no estan directament relacionats amb la realitat que els docents es troben a les aules».

Una realitat enormement complexa on es prioritari motivar els estudiants per tal d’evitar mals majors. «És important el primer dia de cada curs explicar als alumnes per a què serveix l’assignatura, i conversar amb ells sobre la utilitat pràctica que li podran donar en la seua vida futura», apunta aquest teacher.

Amb aquesta filosofia de vida està clar que Víctor arribarà a ser un excel·lent docent vocacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada