divendres, 11 de setembre del 2020

Una setmana ja del nou curs escolar

Respectant la distància de seguretat
Després de tres atrafegats dies d’incorporació progressiva de l’alumnat, l’IES L’Estació comença a escalfar els motors d’un nou curs, el més estrany i complex que, sens dubte, recordem, el que més dubtes suscita (per a pares, professors i alumnes) i el que ens col·loca a mercè de l’evolució d’una pandèmia que està esgotant la nostra paciència i d’aquelles forces alienes que es confabulen contra tots nosaltres.
Aquest, com diem, és un curs especial, el curs de les mascaretes, de la disminució del contacte físic, de la intensificació de la higiene personal, del rentat de mans amb gel hidroalcohòlic o aigua i sabó, de la presa diària de temperatura abans d’entrar al recinte escolar, de la baixada de les ràtios a les aules, de la formació híbrida: a distància i presencial, de la implantació de mesures extraordinàries per a un entorn segur, dels tests serològics sobtats, de l’atenció més personalitzada per a l’alumnat nouvingut de 1r d’ESO, de les classes i sales ventilades contínuament, de la quarantena per als contactes estrets d’un positiu... En fi, un curs per a emmarcar.
Professorat de 1r d'ESO
L’IES L’Estació i el seu nou equip directiu han fet un ingent esforç perquè arranque sense cap problema aquest exercici escolar, apostant, com ja hem comentat en una entrada anterior, per la docència presencial, tot i que açò no serà del tot possible per la falta d’espai i per a aquelles classes o graus amb un major nombre d’alumnat.
Mig any després de l’inici de la pandèmia, amb una tensió que ha anat acumulant-se sobre els muscles de professors, alumnes i famílies, tornem a estar al peu del canó per a recuperar una normalitat que un virus fins ara desconegut ens ha sostret.
Bon inici del curs 20/21!

La vicedirectora, Imma Cambra, repartint el desinfectant per a cada docent
Sara Ureña, cap d'estudis de l'ESO, explica les normes als menuts de 1r d'ESO
Primer dia de classe per als cicles formatius
Cada aula està dotada de gel hidroalcohòlic
Unes aules buides que ja estan plenes

1 comentari:

  1. Nunca pondría en tela de juicio las medidas de seguridad, el inmenso trabajo añadido de este curso, y mucho menos a la dirección del instituto.
    Pero en todo esto hay unos alumnos más perjudicados que otros. Y eso como persona me parece injusto, como madre de un alumno intolerable.

    ResponElimina