dilluns, 9 de juliol del 2018

Quasi la meitat de l'alumnat d'FP que ha cursat les pràctiques aquest any ha aconseguit integrar-se en el món laboral

Yolanda Monerris amb el seu alumnat de DAW
96 alumnes de l'IES L'Estació han realitzat la Formació en Centres de Treball (FCT) aquest curs escolar que estem a punt de tancar, però no tots han tingut la sort de trobar feina. Els afortunats que sí han pogut ser contractats —o almenys tenen ofertes de treball en les empreses on han desenvolupat les pràctiques— són més d'un 45%. En aquest sentit, cal remarcar que el CFGS de DAW és, com sol ser habitual, el més afavorit, amb quasi el 100% dels estudiants treballant o amb contractes imminents.
Els professors d'FP Javier Nadal i Carlos Pardo
La resta de cicles —Gestió Administrativa, Administració i Finances, Activitats Comercials, Comerç Internacional i Sistemes Microinformàtics i Xarxes— també ha obtingut bons resultats, segons informa la professora Pepa Llorca, cap del Departament d'FCT. "Aquest curs escolar, AFI i CI han sigut els dos cicles que més han incrementat el seu percentatge d'alumnes contractats, bé en la mateixa empresa on han realitzat les pràctiques o bé en altres companyies".
Des del departament que lidera Llorca també es confirmen dos fets més: un augment del nombre d'alumnat que cada any s'incorpora al programa de l'FP Dual i l'ampliació del contracte a un jove d'FP Bàsica, que continuarà treballant durant tot el període estival en la mateixa empresa on ha efectuat les pràctiques.
Sergio Martínez, tercer en les últimes olimpíades d'FP
En el present curs escolar han col·laborat en les FCT 83 empreses, institucions i organismes oficials. A més, cal destacar que quatre alumnes han dut a terme les seues pràctiques a l'estranger a través del Programa Erasmus + que sol·licita l'IES L'Estació o mitjançant les FCT Europa Erasmus + de la Conselleria d'Educació.
Per altra part, més de 35 empreses de la Vall d'Albaida amb necessitats de contractació de personal s'han posat en contacte amb el Departament de Pràctiques de l'institut per tal de requerir alumnat dels diversos cicles que imparteix el centre. Des d'aquest departament agraeixen el suport incondicional de totes aquelles empreses col·laboradores que fan possible amb la seua instrucció la materialització del període de pràctiques. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada