dissabte, 17 de març del 2018

El PMAR coneix Xàtiva


Carregats de motxilles i de bona disposició, els alumnes del grup de 3r ESO del PMAR pugen al tren el 14 de març a les nou hores i 17 minuts del matí. El viatge, de poc més de quaranta minuts, els condueix a la ciutat de Xàtiva. Un breu passeig i arriben al davant del consistori xativí, punt d’inici d’una descoberta, la dels atractius turístics de la població.
Caldrà que els alumnes busquen la informació que el professor els planteja a partir d’un qüestionari sobre els recursos culturals de Xàtiva. Els seus aliats seran un plànol, una aplicació turística al mòbil, la bona entesa entre els alumnes que formen cada grup i la cooperació desinteressada dels veïns i veïnes que transiten els carrers en les jornades prèvies a l’esclat faller.
Han respost les preguntes, han gaudit dels valors artístics dels llocs visitats, hi han col·laborat perquè el resultat siga òptim, han xafat el carrer per reconéixer realitats quotidianes, s’han mogut com peix a l’aigua en un entorn poc conegut, han demostrat, en definitiva, la capacitat de ser solidaris, competents i resolutius quan se’ls plantegen dificultats a les quals no s’enfronten a diari.
Carregats de motxilles, d’una experiència profitosa i d’un treball fet amb ganes baixen del tren a les catorze hores i sis minuts. Tornen a ser a Ontinyent.
Pep Calero

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada