dimecres, 6 de desembre del 2017

Una petita gran victòria per a l'institut

L'IES L'Estació es classifica en tercera posició en el Campionat Autonòmic de Formació Professional
Aquesta victòria se suma a la de la passada edició del 2016, quan Miguel Gandia Huerta obtingué la medalla d'or en l'especialitat de Desenvolupament Web
Sergio (el de la dreta), amb els altres concursants
que quedaren en primera i segona posició
L'IES L'Estació està d'enhorabona. Altra vegada. Sergio Martínez Guerrero, un estudiant que està cursant 2n de DAW al centre, ha obtingut una merescuda recompensa en fer-se un lloc al pòdium de la competició SkillsCV 2017. Sergio, que participava en l'especialitat de Desenvolupament Web, ha hagut de conformar-se amb un gens menyspreable tercer lloc després de superar una espinosa prova que consistia a dissenyar individualment un projecte informàtic durant tres jornades de vuit hores. "Haurien d'organitzar-se més esdeveniments d'aquest tipus per recolzar els estudis d'FP", assegura Sergio, "ja que tot açò et permet conéixer amb deteniment la feina d'altres famílies professionals".
En la competició autonòmica, que va finalitzar el passat 1 de desembre a Alacant amb 6 400 visitants, rivalitzaven més de 200 alumnes de 90 instituts i de 26 especialitats diferents, els quals somniaven accedir a la següent etapa, el SpainSkills 2019, un concurs nacional d'on se seleccionaran els millors aspirants per a la fase internacional, el WorldSkills.
Sergio, amb els seus companys i preparadors de la prova
L'objectiu principal d'aquestes competicions regionals, cofinançades pel Fons Social Europeu i el Ministeri d'Educació, és promocionar les ensenyances de Formació Professional i millorar la seua qualitat. A més, aquestes olimpíades suposen un punt d'encontre entre empreses, docents i estudiants. "Els 'skills' valencians", comenta la tutora de Sergio, Yolanda Monerris,  "es consoliden com una plataforma que estimula l'intercanvi entre alumnat, professorat i teixit empresarial en l'àmbit de la formació professional, cosa que permet conéixer nous estàndards i distingir la innovació en els diferents sectors productius".
Des de L'Andana també hem de felicitar Óscar Llorens i Lurbe i Óscar Seguí Guerola, dos estudiants del centre que, tot i que no s'han classificat, han exhibit el seu esforç i dedicació durant les proves.
Us deixem amb unes quantes fotografies de l'esdeveniment autonòmic, que per primera vegada s'ha organitzat en un únic recinte, l'IFA d'Alacant, que ha agrupat a tots els participants.
Fotos, Yolanda Monerris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada