dimecres, 20 de desembre del 2017

Activitats de divulgació per fomentar la ciència

Tecnorrevolució: una exposició sobre els avanços científics i les tecnologies convergents
Simular un viatge al nanomon, conéixer l'estat de relaxació del cervell o ser capturat per la mirada de 64 ulls robotitzats són algunes de les interessants propostes que aquesta mostra itinerant ha oferit a l'alumnat de l'IES L'Estació
Amb l'objectiu de fomentar la divulgació de la ciència, l'Obra Social «La Caixa» ha presentat, amb la col·laboració del consistori ontinyentí, una mostra interactiva que descobreix al visitant l'univers de les tecnologies convergents, l'aplicació de les quals ha aportat impensables progressos en àmbits tan diversos com la indústria, la medicina o les telecomunicacions. L'exposició, que es va poder visitar durant tot el mes de novembre, s'ha aproximat d'una manera lúdica i eminentment audiovisual a quatre disciplines que estan canviant el món: la nanotecnologia, la biotecnologia, les tecnologies de la informació i de les comunicacions i les ciències cognitives.
Moure una bola amb el poder de la ment, endevinar per mitjà d'un ordinador com es propaga un virus o contemplar com un robot interactua amb nosaltres i reacciona als nostres moviments. Són només algunes de les aplicacions de les tecnologies convergents que els visitats han pogut presenciar en aquesta mostra.
Tecnorrevolució, en síntesi, s'ha convertit durant un mes en un espai expositiu singular que ens ha apropat els temes científics i culturals d'una manera experimental i divertida. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada