dijous, 2 de juny del 2016

El Cicle formatiu de DAW de l'IES l'Estació aconsegueix situar en el món laboral el 80% del seu alumnat

Les professores Yolanda i Carolina entre el seu alumnat
Un 80% de l'alumnat que acaba el Cicle formatiu de Desplegament d'Aplicacions Web (DAW) de l'IES l'Estació aconsegueix consolidar-se en el seu treball, segons ens informa Yolanda Monerris, professora d'Informàtica, la qual atribueix els èxits al bon treball de l'alumnat i sobretot a la constant actualització de coneixements que realitza el seu Departament.
"El secret -explica la professora- consisteix a reproduir a l'aula el treball i funcionament real d'una empresa de desenvolupament d'aplicacions web. Apostem per emprar les últimes tecnologies del sector, però la feina no acaba ací; cal conèixer les necessitats i característiques de l'alumnat per impulsar-hi una constant motivació, la qual cosa resulta clau per afavorir la seua inserció en el món laboral".
Des de segon curs, es treballa amb distints projectes amb vocació social, que són coordinats pels distints mòduls o àrees de 2n DAW. Al mòdul de Projecte Final del Cicle, en paral·lel amb les pràctiques formatives en l'empresa, s'aprofundeix i es millora el projecte. Aquest model educatiu alternatiu, aula/empresa, resulta molt beneficiós per millorar la incorporació de l'alumnat en el sector empresarial. Mostra d'aquesta bona sintonia entre l'institut i el món laboral real són, per exemple, l'empresa Luis Cambra, especialista en Prestashop, gestionada per un exalumne, i també l'empresa ubicada a València capital, We are Cactus, gestionada per Alberto Garcia, també exalumne de l'IES l'Estació.
El campió Miguel Gandia entre els altres classificats 
Miguel Gandia, de segon DAW, rep el Skills 2016 de mans de Vicent Marzà
Un altre alumne de DAW, Miguel Gandia Huerta, rebia de mans del Conseller d'Educació, Vicent Marzà, el diploma que l'acredita com a vencedor absolut dels "Skills 2016" de dissenys web, en el marc de les activitats de la Primavera Educativa celebrada en maig.  Aquest guardó li atorga una plaça per als SpainSkills 2017, d'on sortiran els guanyadors que ens representaran en l'edició "WorldSkills 2017", que se celebrarà a Abu Dabi. La iniciativa compta amb el patrocini d'importants empreses tecnològiques, com ara Google, Microsoft o Accenture, les quals hi manifesten un evident interés per reclutar nous talents de la informàtica.

A banda d'aquesta distinció aconseguida ara per Miguel Gandia, cal recordar que l'alumnat de DAW de l'IES l'Estació va resultar el millor equip valencià classificat al concurs Programa-me a Madrid en 2013. També cal destacar les dues Beques Bankia d'FP Dual aconseguides en 2015, a més de les Beques Erasmus de 2014. Açò i l'alt nivell d'inserció laboral situa el Cicle formatiu DAW com un dels més sòlids i més interessants de la comarca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada