dilluns, 27 de juny del 2016

L'alumnat d'ESO construeix un omnipolíedre

La combinació dels cinc políedres regulars, deguda al matemàtic italià Luca Pacioli, es coneix amb el nom d'omnipolíedre. 


El Departament de Matemàtiques de l'IES l'Estació, coordinat per Pepe Sampío, ha construït al centre un omnipolíedre amb l'ajuda de l'alumnat de Diversificació i de 2n d'ESO que ha cursat l'optativa de Taller de Geometria, impartida per la professora Reme Pérez. Un omnipolíedre és una composició realitzada amb les armadures dels anomenats sòlids platònics o políedres regulars (octaedre, tetraedre, cub, dodecaedre i icosaedre), de forma que cadascun d'ells queda inscrit en l'anterior.

L'artista holandès Maurits Cornelius Escher ja va construir al segle passat un model de filferro dels cinc políedres regulars platònics encaixats i sempre el portava amb ell com un símbol de la seua inspiració artística.

Model de filferro de l'holandès M.C. Escher
Aquesta estructura, que ha estat uns dies exposada davant de consergeria, és provisional, però la idea és poder construir el pròxim curs un omnipolíedre permanent.

Les següents fotografies ens mostren el procés de muntatge d'aquest cos geomètric, els components del qual també van ser estudiats pels antics grecs.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada