diumenge, 8 de maig del 2016

Divendres 13, tots al teatre. Gran representació de LAS AVES!

Ja és tot a punt per a l'estrena d'una de les representacions teatrals més esperades de l'any. 
Divendres, 13 de maig, a les 8 de la vesprada, al Teatre Echegaray podrem per fi gaudir de la tragèdia "Les aus", del comediògraf grec Aristòfanes, en adaptació lliure del nostre professor de Grec, Rafael López, qui també n'és el director. L'elenc d'actors i actrius és format per alumnes i exalumnes de l'IES l'Estació, i s'ha comptat amb l'ajut de pares i mares i d'altres departaments didàctics per a la confecció de l'atrezzo, decorats,  muntatge escènic, etc. Aquesta iniciativa s'ha presentat en la Primera Mostra  de Projectes de Renovació Pedagògica promoguda per l'Ajuntament d'Ontinyent.
"Les aus" és una comèdia clàssica divertida, alegre, en què els cors d'aus poblen l'espai escènic per envoltar-nos amb el seu color i el seu moviment i contar-nos una història de recerca d’un món feliç i lliure, on regnen la pau i la concòrdia entre els seus habitants. 

Aquesta iniciativa teatral surt d'una experiència anterior del professor de grec, Rafael Lopez, en fundar la companyia de teatre Jalepatakalá a l'IES Serra de Mariola de Muro, amb la qual es van obtenir diferents premis, i que els va permetre actuar en Mèrida, Itàlica, Clunia i Sagunt, dins dels respectius festivals de teatre clàssic.


A l'espera de poder oferir-nos aquest formidable treball, Rafa López agraeix la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d’Ontinyent; dels professors de Dibuix, Cèlia Vidal i Joan Cogollos; de la professora Paloma Tortosa per la coreografia; dels pares i mares de cada personatge pel seu treball de confecció de vestuari; de Carlos Saá, pioner i  modista; de Jorge Navas, per la seua creativitat; de Chano Blázquez, pel seu ajut.
Li hem demanat a Rafa López que siga ell mateix qui pose punt i final a aquest article:
¿Será capaz un puñado de larvas de nada o de mucho meterse en sólo tres meses dentro de la piel de personajes de la comedia griega y ser durante poco más de una hora las voces que de tan antiguas encarnan ahora auténticas imágenes de futuro?
¿Habremos podido volver a representar con dignidad la trama que durante milenios señala el origen de la corrupción política y las guerras?
Este viernes sabremos si la unión de tantas manos grandes y chicas en el instituto ha servido o algo parecido.
Això; divendres ho sabrem. Molta merda! És a dir; molt d'èxit, companyia Kukopolitai! 

1 comentari:

  1. Aprovecho este balconcito para agradecer el apoyo a personas que no aparecen en el programa de mano que se dará al público a la entrada del Echegaray el viernes: a Joana, cuyo enorme cariño en hacer todo lo que lleva a cabo hay que saber leer siempre entre líneas, a Javi Nadal, pura eficiencia británica, a Mari Carmen, dueña de una sonrisa que abre todos los candados como si fueran de plastilina, y a Pere, aparecido en ráfagas para solucionar en un santiamén cuanto esté en su mano. Para ellos serán también los aplausos que puedan sonar con el telón final.

    ResponElimina