dilluns, 23 de maig del 2016

El projecte de videodansa de l'IES l'Estació

La professora Reme Pérez ens presenta la gran proposta de videodansa creada i elaborada per professorat i alumnat de l'IES l'Estació amb el suport tècnic i la direcció de Toni Arnedo.

El projecte de vídeodansa va nàixer a partir d'una proposta que ens va fer la coreògrafa Alicia Herrero,  per a participar en la Primera Mostra de Vídeodansa de Xàtiva. Aquesta proposta s'emmarca dins d'una sèrie d'activitats que s'han fet durant el mes d'abril a Xàtiva per a commemorar el Dia Internacional de la Dansa, que se celebra el 29 d'abril, amb tallers, exposicions, mostres de dansa i espectacles entre altres, on han participat diferents entitats educatives.
Toni Arnedo en un moment del rodatge
Nosaltres vam decidir col·laborar amb un audiovisual que també poguera servir per promocionar l'IES L'Estació, i també fer un vídeo de qualitat que ens representara.
El fil conductor del vídeo és la idea de que la creativitat, que sol estar un poc oblidada o arraconada en els sistemes educatius. En el nostre vídeo, la creativitat ha de lluitar per fer-se visible, l'alumnat sent la seua presència i vol eixir a rescatar-la. Així la creativitat, acompanyada pels alumnes va passejant per diferents escenaris del nostre centre donant vida, color i emoció per allà on va. Mostrem, al vídeo, els nostres espais quotidians, on desenvolupem la nostra tasca docent, i al final  les línies de fuga cap a l'infinit, on la creativitat es dirigeix guiant i donant-nos esperança.
Molt del nostre alumnat van demostrar interès a participar, i així un grup de professors i professores vam començar a organitzar el treball. Al mateix temps vam rebre la proposta de l'ontinyentí Toni Arnedo, un professional dels audiovisuals que es va oferir a ajudar-nos en aquest projecte, posant a la nostra disposició les seues idees i el seu equip tècnic. Amb la fusió de tot això va nàixer el nostre audiovisual del qual estem molt orgullosos.
Des d'ací, vull agrair la col·laboració de l'alumnat participant, especialment a Elena Tortosa, per la seua implicació personal. També a tot el professorat que l'ha fet possible, i, com ja he dit, també a  Toni Arnedo, ja que gràcies a la seua experiència ha sigut possible un resultat tan espectacular.
Elena Tortosa
El vídeo es va mostrar per primera vegada al Gran Teatre de la capital de la Costera, el passat 16 d'abril dins del marc de la Primera Mostra de vídeodansa de Xàtiva, junt a altres vídeos elaborats pel Conservatori Superior de Dansa de València, l'Associació Professional de Dansa de la Comunitat Valenciana i de la mateixa Alicia Herrero, entre altres.

Estem orgullosos del resultat; ara vosaltres, gaudiu de l'espectacle!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada