dijous, 29 d’octubre del 2015

Javi Fita i Fernando Ferrero al Festival de rock Sa Rocketa

Carles Tortosa, del grup ontinyentí de rock ABLÈPSIA, ens relata la seua recent gira per terres mallorquines 
 Els passat dia 3 d’Octubre, la banda jove ontinyentina Ablèpsia va anar a tocar al Festival Sa Rocketa, a l’illa de Mallorca.
El viatge, que el grup va prendre com unes vacances, va transcórrer amb tranquil·litat. Els ontinyentins van agafar l’últim vol a Mallorca el divendres 2 d’Octubre, un dia abans del concurs de bandes on participava. Aquest vol, que era el primer per a dos membres d’Ablèpsia, va durar menys temps del previst, i uns membres de Factoria de So, l’associació organitzadora del Sa Rocketa, els van anar a recollir i els van portar a la masia de Factoria de So, situada al polígon industrial del poble de Santa Maria del Camí. Aquella masia estava formada per un local que feia les funcions de bar, i una segona part on hi havia una planta baixa i una primera planta. A la primera planta estaven les habitacions, on van dormir els membres d’Ablèpsia i Mafalda, l’altre grup de terres valencianes que va anar al festival a actuar.
A la vesprada del dissabte van tindre lloc els primers actes festius del Sa Rocketa, on cal destacar un espai habilitat amb caràcter de circ (on es feien contacontes, espectacles amb malabars, etc), el concurs de bandes joves i, per la nit, les batucades i el concert pròpiament dit del festival Sa Rocketa. El concurs de bandes va estar molt interessant; Ablèpsia va actuar en tercera posició, i va fer mostra de les seues cançons on es mescles estils com l’ska i el reggae amb tocs de rock. Després, els membres d’Ablèpsia van disfrutar d’una nit de música que abraçava estils tan variats com el funky del grup “Dr Zhaska & la Banda MIsterio”, fins al “reggaecore” creat per Mafalda. Un dels moment àlgids de la nit va ser quan els dimonis de Factoria de So van fer acte de presència, amb unes flames i un ambient que feia por a qualsevol.
Després del dissabte, l’estada a Factoria de So va discórrer amb molta tranquil·litat, i finalment el grup ontinyentí va tornar a la Península dilluns per la nit. Del viatge se’n poden extraure bones conclusions, en tant que Ablèpsia va establir un nexe amb la gent de Mallorca, va fer amics músics com la banda “El mono de jade”, i en definitiva va poder disfrutar d’una experiència única que qualsevol músic desitjaria tindre. Els resultats del concurs seran anunciats més avant, així que ens estarem a l’espera de saber noves notícies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada