diumenge, 25 d’octubre del 2015

Estudis i disciplina esportiva

Ximo Reig estudia 1r de Batxillerat
Foto propietat del VCF 
Esportistes d'elit a l'IES l'Estació

Carla Vidal, triple campiona autonòmica de natació, El júnior del M. Valls, campió de la Lliga Valenciana o Víctor Sanz, sotscampió provincial de pista coberta són alguns exemples dels titulars de la premsa esportiva de la Vall d'Albaida amb els quals les lectores i lectors d'ací hem tingut l'ocasió d'enorgullir-nos últimament. Són només l'anotació puntual d'una notícia, d'un objectiu aconseguit; tanmateix, no hem d'oblidar que darrere d'un èxit esportiu hi ha sempre el treball titànic de l'esportista, amb el suport de les seues famílies, i que l'èxit sols s'aconsegueix fent compatible la vida normal d'un o d'una estudiant adolescent amb les dures exigències de la disciplina esportiva.
A l'IES l'Estació tenim esportistes de primer nivell, com per exemple, Carla Vidal en natació, Ximo Reig en futbol, Víctor Sanz i Andrea Sanchis en atletisme, o Carles Falcó i Jorge Mancebo en bàsquet. Alumnes que fan compatible l'esport d'alt nivell amb uns més que notables resultats acadèmics. Ens hem preguntat com ho fan i hem obtingut algunes respostes.

Carla, enmig, amb la medalla d'or
Carla Vidal, ha aconseguit un triple campionat autonòmic aquest mateix any en què es troba en 2n de Batxillerat. És nadadora federada des dels vuit anys, des que un entrenador descobrí el potencial d'una xiqueta i proposà als pares de fer un pas endavant. Com a esportista d'elit, és exempta d'una assignatura optativa, però a la resta d'obligacions acadèmiques normals, ha de sumar un entrenament de dues a tres hores totes les vesprades, d'una hora i mitja tres dies pels matins, abans de les classes, i de cinc hores cada dissabte. "És dur perquè els caps de setmana, que són els dies de “descans”, he de competir i estudiar el que entre setmana no he pogut, i aleshores sovint he de privar-me de moltes coses que les meues amigues sí que poden fer. Però en el tema familiar és diferent perquè tinc els meus pares en casa i els tinc tots els dies per a ajudar-me quan em fa falta i per a animar-me quan les coses es compliquen", ens explica Carla, que aspira a tot a nivell esportiu i que no renuncia a res en els seus estudis.
Jorge és el tercer des de l'esquerre.
Carles, el sisé, sosté el guardó
Foto: Benicadell Esportiu
Carles Falcó i Jorge Mancebo són dos grans amics, que comparteixen l'aula del 2n de Batxillerat Científic amb Carla Vidal. Recentment, a primers d'octubre, es van proclamar amb el seu equip, el júnior del Martínez Valls Bàsquet, campions de la Lliga Valenciana Junior Especial 2015. "Entrenem tres vegades per setmana, durant dues hores; a més hi ha dies que ens toca fer doble sessió per ajudar el primer equip quan falta algun jugador. A part dels entrenaments, intentem eixir a córrer almenys una vegada per setmana per millorar la condició física", ens explica Carles. Jorge hi afegeix: "Per a ser sincers cada vegada és més difícil compaginar els estudis i els entrenaments; segon de Batxillerat és un curs clau i hem de donar el màxim per a entrar a la universitat que nosaltres desitgem". Però, malgrat tot, tots dos amics consideren que els ha resultat extraordinària l'aportació de l'esport a les seues vides. "L'esport és necessari i aquestes hores que et lleva aporten a l'estudiant altres aspectes essencials, com són la capacitat per organitzar-te adequadament, el saber apreciar l'esforç i adonar-te que, sense sacrifici, no s'aconsegueix res", rebla contundent Carles Falcó.
Andrea és la primera per l'esquerre
Foto: Benicadell Esportiu
Per la seua banda, Víctor Sanz i Andrea Sanchis pertanyen al Club d'Atletisme de la Vall d'Albaida (CAVA-Kelme), Victor es troba en 2n de Batxillerat Humanístic, mentre que Andrea Sanchis Soriano es troba en 2n ESO, i ja ha estat catalogada com a esportista d'elit. Andrea practica atletisme des dels nou anys i entrena dues hores durant tres dies a la setmana. Des de la seua perspectiva: "Aquesta manera de compaginar l'oci amb l'estudi està molt bé. Molta gent pensa que deu ser difícil per culpa del temps, però,  en canvi, no ho és. És una manera de passar-ho bé i de desconnectar de tant d'estudi".
Víctor Sanz en plena competició

Víctor Sanz, que té sols dèsset anys, ja en porta dotze de pràctica de l'atletisme. Ara que és en segon de Batxillerat, entrena sis dies a la setmana. A la seua ambició d'aconseguir unes bones notes en les Proves d'Accés a la Universitat, ha de sumar la seua meta personal de tornar a anar al campionat nacional de cross per equips i aconseguir anar al campionat d'Espanya de pista. "Realment no he tingut problemes per compaginar els entrenaments amb els estudis, perquè des de ben menut ho he estat fent i he tret temps per a estudiar", afirma, "però ara el meu objectiu més urgent és aprovar segon de Batxiller i traure bona nota a les PAU".

Víctor, Andrea, Jorge, Carles, Carla, Ximo... representen el paradigma d'una joventut molt preparada i capaç de tot, un model de superació constant i d'esforç. Des de L'ANDANA, el nostre reconeixement i el nostre suport més sincer, i la súplica a les autoritats acadèmiques perquè elaboren normatives més adients a fer compatible l'ensenyament reglat amb altres activitats formatives, com és l'esport d'alt rendiment. Ànim, campiones i campions!     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada