dijous, 21 de març del 2013

L'IES l'Estació, en la prova "Cangur 2013"


Avui, a les 11 hores s'han reunit més de mil alumnes de segon cicle d’ESO i de Batxillerat a l'Escola Superior Politècnica d'Alcoi, per participar en la prova “Cangur" de matemàtiques.
La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per  les respectives comissions balear, valenciana i catalana és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de trenta reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. Els enunciats els prepara, en una reunió internacional, que enguany s'ha celebrat a Xipre, l'associació Le Kangourou sans Frontières. Els participants i les participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d'una hora i un quart per intentar resoldre'ls.
Del nostre centre, aquest curs, hi han participat onze alumnes de tercer d’ESO i dèsset de quart, a més de deu alumnes de primer i segon de Batxillerat. Pròximament es coneixeran els resultats. En qualsevol cas, el professorat destaca molt positivament l’activitat, ja que mostra una vessant lúdica molt diferent de l'àmbit, de vegades adust, de les matemàtiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada