dimecres, 19 de desembre del 2012

Rubén Penadés Silvetre estrena la seua primera obra simfònica als setze anys



Rubén Penadés, que cursa 1r del Batxillerat Musical a l’IES l’Estació, i cinquè de Grau Professional (Grau mitjà) al Conservatori professional de música d'Ontinyent, ha estrenat amb gran èxit la seua primera obra amb sols setze anys. L’obra, titulada “Una altra vida” va ser  interpretada per La Unió Artística Musical, sota la batuta de Jordi Fuster, el passat 24 de novembre al teatre Echegaray. L'obra, que és el resultat de tres mesos de treball, intenta defugir els tòpics de la música festera.
“Una altra vida” pretén descriure els bons i els mals moments viscuts pel jove compositor ontinyentí junt a les persones que formen part de la seua vida. “Després de tindre clar quin seria el tema, se’m ma ocórrer que l’obra havia tindre en cada secció un instrument que pogués representar aquelles persones que sempre m’han acompanyat; així que podem trobar al llarg de l’obra un solo de flauta, de trompa, d'oboè…, que són com petits homenatges”.
Per a l’autor, que estudia percussió, l’obra és un repte amb ell mateix, que es va plantejar quan alguns companys músics es queixaven que quasi tots el nous “compositors” que sorgien solien iniciar-se sempre en la música festera. L’obra va rebre molt bones crítiques en la seua estrena El jove músic explica amb veritable modèstia que ell és l’autor de l’obra, però evita usar el nom de compositor perquè diu que encara li queda gran. Així i tot el resultat és certament notable i es pot escoltar en el següent enllaç d’internet: http://www.goear.com/listen/951cdbb/una-altra-vida-ruben-penades-silvestre

I també a YouTube:


Imatge de La Guia de Comerç Local

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada