dilluns, 27 de novembre del 2023

L’IES L’Estació, compromés amb la violència contra les dones

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista, que se celebra cada 25 de novembre, l'IES L'Estació ha volgut prendre partit per aquelles dones que diàriament es converteixen en víctimes d'una plaga social que recorre el món de banda a banda. És per això que la Coordinadora d'Igualtat de l'institut ontinyentí va programar divendres passat un acte reivindicatiu amb l'objectiu de llegir un manifest en rebuig d'aquest gran atemptat contra els drets humans i la dignitat de les persones.

Els encarregats de posar veu a la declaració de principis foren diversos escolars del centre, plenament convençuts de la necessitat de remar en una mateixa direcció, ja que la lluita contra la violència de gènere és, segons asseguraren, una tasca de tota la societat: homes, dones i institucions. L'acte va vindre acompanyat de la intervenció de l’alumnat del conservatori, que va interpretar diverses peces musicals per a sumar-se a la protesta.

Però l’IES L’Estació porta tot el mes realitzant algunes activitats que ens recorden que aquesta és una batalla contínua que cal guanyar. Per aquest motiu, les últimes setmanes s’han organitzat cursos d’educació sexual i diversitat, tallers per a desmuntar els mites de l’amor romàntic o seminaris sobre violència a les xarxes, a càrrec del Centre Dona Rural de Xàtiva.

Des de l’àrea de Plàstica s’han elaborat diversos cartells reivindicatius i s’ha confeccionat un photocall amb unes ales que representen la llibertat, la igualtat i la no violència.

Perquè NO és NO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada