divendres, 24 de novembre del 2023

L’alumnat d’Informàtica participa a Alcoi en la Setmana de la Ciència

L’alumnat de 1r de Batxillerat de l’IES L’Estació ha participat aquest mes de novembre en els Tallers de la Setmana Jove de la Ciència programats per la Universitat EPSA-UPV Alcoi. Els nostres estudiants, matriculats en l’optativa que imparteix la professora Silvia Sancho, intervingueren en l’itinerari d’Enginyeria informàtica, amb el qual es pretenia fomentar una actitud receptiva cap a la ciència i la tecnologia, donant a conèixer simultàniament les aplicacions pràctiques de la investigació que es realitzen a les universitats.

En concret, els joves de l’IES L’Estació aprengueren amb els continguts de tres tallers. El primer d’ells, anomenat Videojocs: més enllà de l’oci, va oferir una explicació de com ha evolucionat aquesta indústria que ha crescut de forma vertiginosa en els últims anys. El seminari deixà ben clar que els videojocs són una excel·lent eixida professional en àmbits com ara els negocis, l’educació o la salut.

La Informàtica del segle XXI fou el tema del segon taller, que tenia com a objectiu presentar el canvi radical que s’ha produït en el món de les TIC. Aquest curset va donar l’oportunitat als participants de manipular diferents dispositius representatius i va introduir alguns conceptes que seran d’ús freqüent molt prompte, com per exemple context-aware i sensor-based computing.

L’últim seminari girava al voltant de la realitat virtual i de la seua utilitat en camps com ara el de la medicina, l’arquitectura o l’automoció. Perquè, aplicada a diferents àmbits, aquesta nova realitat tecnològica ens ofereix interessants solucions per a moltes i diverses activitats quotidianes.

Sens dubte, tot un luxe haver assistit a la Setmana Jove de la Ciència del Campus d’Alcoi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada