dimecres, 4 d’octubre del 2023

L’Espai Escolta tindrà continuïtat aquest curs

Qui no ha experimentat la necessitat de ser escoltat en algun moment? Qui no ha volgut sentir-se comprés pel destinatari del nostre missatge? Perquè parlar i escoltar formen part de la nostra vida. Per aquest motiu, la Comissió d’Igualtat i Convivència de l’IES L’Estació torna a posar en marxa l’Espai Escolta, un servei d’assistència per a aquell alumnat que necessita parlar de tot allò que preocupa als adolescents.

Aquesta iniciativa va nàixer el curs passat gràcies a un grup de professorat voluntari que va planificar temps i espais de conversa per a dur a terme tutories personalitzades on l’alumnat poguera xerrar amb total llibertat i tranquil·litat sobre la seua vida personal o acadèmica. «Nosaltres escoltem i assessorem, ajudant-lo i derivant-lo al Departament d’Orientació si així ho considerem oportú», comenta la professora de Filosofia Ana Gramage, coordinadora del projecte.

L’Espai Escolta pretén ser un complement de les activitats de tutoria que s’organitzen en tots els nivells educatius, «però de vegades l'alumnat se sent més còmode amb algun professor/a que no siga el tutor/a», assegura Ana, que anima a col·laborar a tot aquell docent en aquelles hores no lectives que són d’obligada permanència al centre.

Perquè sentir que ens escolten i comprenen augmenta la nostra autoestima i ens proporciona seguretat i benestar mental. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada