dimecres, 22 de juliol del 2020

Una alumna de l’IES L’Estació guanya el VII Concurs d’escriptura crítica juvenil

Mariola Revert, una jove que acaba de cursar 4t d’ESO a l’IES L’Estació, ha estat la guanyadora de la primera categoria del VII Concurs d’escriptura crítica juvenil, un certamen que convoca anualment el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent. Amb un article que analitzava la societat del 2050, aquesta xica de 16 anys ha aconseguit captivar un jurat que creu en la importància d’oferir espais d’opinió perquè la veu dels joves siga escoltada i secundada. «Aquestes iniciatives incentiven la joventut a pensar i a reflexionar sobre allò que busquem o desitgem per a la nostra societat», afirma agraïda la guardonada. «Que la meua opinió sobre aquest aspecte s'escolte i es valore és una sort i un plaer».
Com a recompensa per haver obtingut el primer premi en la categoria de 3r i 4t d’ESO, Mariola no sols rebrà un ebook, un lot de llibres i 75 euros. També veurà el seu text publicat aquesta setmana en el periòdic digital VilaWeb Ontinyent. Però la convocatòria d’enguany ha afegit algunes novetats respecte a les edicions anteriors. La principal és que el centre educatiu de la premiada serà recompensat amb dos canons per al proper curs acadèmic.
Mariola Revert, una jove altruista que mai perd el somriure quan conversa, estudiarà a partir de setembre 1r de Batxillerat a l’IES L’Estació. Sobre el seu futur ha estat reflexionant durant el temps de confinament i ha descobert allò que voldria convertir en la seua professió. «Sempre he pensat que volia un futur en el camp de les ciències», assegura, «però he arribat a la conclusió que vull estudiar Dret internacional. El meu objectiu és ajudar a resoldre problemes mundials com ara la immigració o l'ampli camp dels conflictes bèl·lics que afecten els refugiats».
Qui diu que el jovent no té les idees clares? Sens dubte, familiars, amics i professors tenen motius per a estar ben orgullosos d’aquesta estudiant. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada