dimecres, 26 d’octubre del 2016

Programa 'Compenses, Ontinyent eficient'

L'alumnat de 1r d'ESO de l'IES l'Estació s'embarca en 'La Panseta' de Dénia
Aquesta activitat didàctica, inclosa en el programa Compenses de l'Ajuntament d'Ontinyent, té per objectiu sensibilitzar els escolars de la importància de les energies renovables, donant-los a conéixer com s'estan incorporant en el nostre dia a dia.
Fotografíes de Toni Ferrero
La Panseta, el primer vaixell solar d'Espanya en aigua salada, ha rebut la visita dels més menuts de l'IES l'Estació, que fa uns dies realitzaren una excursió dramatitzada a la capital de la Marina Alta. L'activitat començà a l'esplanada del port de Dénia, on els esperava aquesta embarcació ecològica que no emet cap residu tòxic i que uneix el centre de la ciutat amb l'estació marítima Baleària Port en tan sols dos minuts. A bord de La Panseta, propulsada exclusivament per l'energia solar recollida en divuit plaques, l'alumnat de 1r d'ESO va participar en un taller temàtic interactiu on descobriren, d'una banda, la transcendència de la navegació en el desenvolupament industrial de la Comunitat Valenciana, i de l'altra, les diverses energies que movien els vaixells i com han anat evolucionant en el temps fins a arribar a l'energia solar.
Imatge de La Panseta atracada
La nau, totalment respectuosa amb l'entorn, fa viatges regulars i gratuïts cada vint minuts, ajudant a descongestionar el passeig marítim i a fomentar la conscienciació sobre el medi ambient. Durant els tres anys en què ha estat operant al port de Dénia, s'han estalviat més de 750 tones de CO2 a l'atmosfera, un fet que converteix La Panseta en un mitjà de transport sostenible i en tot un exemple per als 400.000 passatgers, entre escolars, treballadors, turistes o jubilats, que l'han utilitzat en tot aquest temps.
Aquesta activitat duta a terme a la capital de la Marina Alta s'integra en el programa de sensibilització ciutadana Compenses, Ontinyent eficient, una iniciativa que, coordinada pel clúster Innovall i finançada pel consistori, inclou la materialització de diverses jornades educatives enfocades no sols als estudiants de Primària, Secundària i Batxillerat, sinó també als empresaris i a la població en general. L'objectiu: fer d'Ontinyent una ciutat innovadora pel que fa a eficiència energètica, mobilitat, TIC's, participació i sostenibilitat. 
Rebent les explicacions del grup d'actors que instrueixen els visitants
A bord de La Panseta
Dins de l'estació marítima Baleària

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada