dimecres, 28 de setembre del 2016

PROGRAMA XarxaLlibres

La gratuïtat dels llibres de text ja és una realitat a l'IES l'Estació

Totes les famílies inscrites en el Banc de Llibres que en juny i juliol van tornar els manuals escolars en bon estat no han fet cap despesa per a l'adquisició dels materials curriculars d'enguany.

L'esforç econòmic que han assumit conjuntament l'IES l'Estació i l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes ha possibilitat que aquest institut siga l'únic centre de secundària d'Ontinyent on l'alumnat disposa de llibres de text completament gratuïts per al curs 2016-2017. S'han beneficiat de la mesura totes aquelles famílies que van participar aquest estiu en el programa XarxaLlibres de la Conselleria d'Educació, una iniciativa de l'administració autonòmica que ha permés la creació d'un Banc de Llibres per a l'alumnat de Primària, Secundària i Formació Professional Bàsica.
"Apostem per un ensenyament públic i de qualitat, i estem convençuts que aquesta experiència que encetem enguany serà molt enriquidora per a tots", ha destacat Imma Cambra, vicedirectora del centre, qui ha afegit que una de les prioritats de l'institut és ara fomentar entre els estudiants i els seus progenitors l'ús responsable d'uns materials educatius finançats amb fons públics.
Resultat d'imatges de dibujo librosDes de l'AMPA també han expressat el seu agraïment a tots els docents implicats, per la seua gestió del Banc de Llibres, i a institucions públiques com la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de la ciutat, per materialitzar un programa que ha fet possible que els llibres siguen gratuïts per a la majoria de l'alumnat que està cursant enguany l'ensenyament obligatori a l'IES l'Estació. "Aquesta ajuda", comenta un membre de l'AMPA, "ha arribat molt oportunament per donar resposta a la sol·licitud de suport a eixes famílies que desemborsaven anualment elevades quantitats de diners, fet que en moltes ocasions suposava un enorme esforç per a l'economia familiar". 
Ara que ja està constituït el Banc de Llibres de l'IES l'Estació, la dinàmica es repetirà cada curs escolar i l'alumnat haurà de tornar tot el material al banc en finalitzar les classes perquè puga ser reutilitzat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada