dimarts, 21 de maig del 2013



ALUMNES DE L'IES L'ESTACIÓ PASSEN PER LA SEGONA MOSTRA DEL FICMAO




Ressenya i fotografia de l'organització:   FICMAO.blogspot.com.es


Alumnes de l'IES l'Estació han participat hui en la segona jornada de projeccions de la segona mostra del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient a Ontinyent (FICMAO).

Noves energies i aigua són les temàtiques centrals dels 10 curtmetratges mexicans que es projecten al Centre Cultural Caixa Ontinyent, i dels quals estan gaudint els alumnes de les escoles i instituts de la ciutat d'Ontinyent de la mà de la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Ontinyent.

QUÈ ÉS EL FICMAO?

(Nota de FICMAO.blogspot.com.es)

La segona mostra del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient a Ontinyent (FICMAO) pretén ésser una finestra cap a produccions audiovisuals d’arreu del món que tenen la seua mirada centrada en qüestions mediambientals, enteses aquestes en un sentit ben ampli....temàtiques que tenen rellevància en la nostra vida i en la del planeta.

El FICMAO 2013 és un projecte de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent,  que compta amb el suport de Caixa Ontinyent i amb la col·laboració del Cine Club Utiye, la Colla Ecologista l’Arrel, Ontinyent en Bici, la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA), el Centre Excursionista d’Ontinyent i el FICMA. De fet, tots els documentals i curtmetratges que es projectaran procedeixen d’aquest prestigiós festival barceloní (FICMA), que està en marxa fa dues dècades.

El nostre festival té com a seu central el Centre Cultural Caixa Ontinyent, però també eixim al carrer Major per tindre contacte amb els més menuts, i anem a les associacions veïnals, per aplegar de manera directa al públic de cada barri. Hem preparat una programació on es combinen projeccions amb tallers, cursos amb xerrades. I per arrodonir-ho espectacles made in Ontinyent, doncs comptarem amb l’actriu Maria Juan, que serà l’encarregada de conduir l’espectacle inaugural, i amb la contacontes Almudena Francés, que ens regalarà una nit d’històries amb sentiment.

Entretenir, sensibilitzar i mostrar allò que passa al planeta, i també ací, són bones definicions dels objectius que hi ha al darrera d’aquest FICMAO 2013. Una oportunitat per gaudir a la Vall d’Albaida del cinema de temàtica mediambiental que es fa arreu del món.


Fran Quesada
Regidor de Medi Ambient





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada