dimarts, 7 de febrer del 2023

Representació de ‘Historia de una escalera’

Fotografies de Pedro de la Horra

L’emblemàtica Historia de una escalera, una obra del dramaturg Antonio Buero Vallejo amb què es recupera la memòria de la millor tradició teatral espanyola de la primera meitat del segle XX (Unamuno, García Lorca, Valle Inclán), forma part del temari actual de les proves EBAU. Per aquest motiu, la companyia Micomicona va programar a finals de gener una representació per a apropar a l’alumnat de 2n de Batxillerat el gènere de la tragèdia moderna.

Acompanyats pel professorat que els imparteix classe (Ana Añón i Fernando Moreno) així com per la cap d’estudis de Batxillerat (Cati Moral), els joves de 2n es desplaçaren fins al Gran Teatre de Xàtiva per a gaudir d’una adaptació teatral fidel al text original i interpretada per actors professionals que van saber alimentar l’interès del públic amb les seues actuacions.

Un dels grans mèrits de la funció va ser la contextualització de cadascun dels tres actes en què s’estructura la peça de Buero Vallejo, una tasca que va recaure sobre un dels actors, que explicava al públic cadascuna de les tres èpoques (1919, 1929 i 1949) en què transcorre aquesta història d’il·lusions i de somnis frustrats.

El muntatge va finalitzar amb la interpretació de Luna de miel, el conegut tema popularitzat per la cantant Paloma San Basilio.

Tot un espectacle audiovisual que ha agradat als estudiants del nostre centre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada