dijous, 9 de febrer del 2023

MOBILITAT ERASMUS A ITÀLIA

L’IES L’Estació participa a Itàlia en la 5ª mobilitat del Projecte FABAS

El proper intercanvi d’experiències està programat per a finals de març a Lituània

L’IES L’Estació ha tornat a viatjar a l’estranger per a fer el seguiment del Projecte Erasmus KA 201, FABAS, que va ser implementat fa uns cursos amb l’objectiu de buscar solucions efectives per a l’assetjament i ciberassetjament escolar. Carregats de bones intencions i disposats a assimilar tots els coneixements possibles, dos dels nostres caps d’estudis, Enrique Minguet i Sara Ureña, es desplaçaren la setmana passada cap a Reggio Emilia, una gran ciutat italiana que pertany a la regió d’Emilia Romagna, al nord del país. 

Durant cinc jornades, al voltant de 25 participants de diferents nacionalitats (francesos, lituans, belgues i espanyols) foren atesos per una entitat anomenada Progetto Crescere, vertaders amfitrions d’aquesta cinquena mobilitat associada al Projecte Europeu Fight Against Bullying At School. Amb aquests professionals especialitzats en psicologia i neuropsicologia, Sara i Enrique pogueren constatar quina és la seua metodologia per a millorar el benestar social de la comunitat. «Progetto Crescere», explica Sara, «dona suport als centres educatius i a altres comunitats mitjançant projectes on són fonamentals la comunicació positiva, les emocions, la creativitat i les habilitats socials».

La seua estada en aquesta regió italiana també els ha servit per a adonar-se de la importància de prioritzar el treball cooperatiu en qualsevol àmbit de la nostra vida. En aquest sentit, la cap d’estudis de l’IES L’Estació assegura que és així com «podrem crear vincles, enfortir els lligams entre els membres de qualsevol col·lectiu i promoure un sentiment de pertinença a la pròpia comunitat».

Altre dels guanys que comporta la participació en el Projecte FABAS serà la materialització d’un producte final, en el qual ja estan treballant, que consistirà en el disseny d’una guia informativa per a famílies, alumnat i professorat, «on podrem consultar tota classe d'informació relacionada amb la prevenció i la intervenció en casos de bullying i ciberbullying en la comunitat educativa», comenta Sara.

Per a ella i Enrique, les reunions que han mantingut amb tots els implicats han sigut molt profitoses, ja que l’entitat Progetto Crescere els ha proporcionat una sèrie de ferramentes que poden ser perfectament aplicables en el nostre context escolar, de manera que amb tot aquest material es puga millorar la convivència entre la comunitat educativa del nostre institut.

Els nostres companys també tingueren temps per a l’esbargiment, i entre sessió i sessió de treball van poder visitar la ciutat i conéixer la seua cultura i gastronomia, especialment la pasta i el seu producte més internacional: el famós formatge parmigiano reggiano.

Una experiència increïble que tindrà la seua continuïtat a Lituània el proper mes de març.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada