dimarts, 6 de juliol de 2021

L’AMPA fa balanç del curs 20/21

L’AMPA de l’IES L’Estació finalitza un curs de noves oportunitats

Nota de premsa de l’AMPA

Este curs que ha finalitzat el recordarem com un dels més complicats de la nostra societat els últims temps. La pandèmia ens ha separat física i emocionalment amb les seues conseqüències i sense perdre de vista que totes eixes emocions es viuen a flor de pell als instituts, on els joves viuen també part de la seua vida d’adolescents.

Ha estat un any difícil per als joves i les famílies, però també per al professorat i resta del personal de l’institut, que s’ha deixat la pell en poder funcionar en no massa bones condicions, en un moment ple de canvis constants des de l’àmbit educatiu amb la implantació de les competències i amb un centre que requerix una reforma estructural a les instal·lacions i que esperem que arribe prompte. Amb tot açò l’equip directiu i el professorat han lluitat per poder fer el major nombre de classes presencials.

Des de l’AMPA de l’IES L’Estació també ens ha sigut complicat poder portar avant la nostra missió, però no ens hem volgut quedar enrere i no hem deixat d’organitzar activitats. Este any hem contat amb una subvenció de la Conselleria d’Educació de 2.284€, que per mig de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent ens ha facilitat poder portar avant diferents activitats extraescolars o la compra de material per a les mateixes. Entre d’altres vam poder adquirir 220 manta-escola i diferent material esportiu per als equips de futbet que tenim a l’institut. Per altra banda, en col·laboració amb el centre es va ficar en marxa un projecte de mediació, “Mediem”, per tal de formar a l’alumnat i el professorat en la resolució de conflictes, però també hem volgut mantindre les activitats que ja fèiem com el concurs de pastissos, actualitzant la seua organització i fent-lo més virtual. També han estat este any virtuals les graduacions, tot i que en col·laboració amb l’institut, l’AMPA ha fet possible que així fora fent-se càrrec de les despeses. Este any ha estat complicat realitzar xerrades, però no hem volgut perdre l’oportunitat de provar noves formes de relacionar-se amb les famílies i vam organitzar, juntament amb la psicòloga Ana Clemente Cortés, la xerrada Solucionar o acompanyar?, per tal de donar eines de com acompanyar emocionalment als adolescents, tot i que des del centre se’ns va advertir de la necessitat d’encetar el treball per la situació que la pandèmia estava provocant.

Per altra banda, com la resta d’anys des de l’AMPA també hem ajudat a costejar el viatge de final de curs del grup de 4t d’ESO, que este any ha estat més curt i proper del que els haguera agradat. Finalment, tampoc volem oblidar-nos del projecte de patis actius que hem encetat i que malgrat estar en un nivell inicial, ha tingut bona acollida amb la compra de les bales de palla que han facilitat alguna classe este any a l’aire lliure.

Des de l’AMPA de l’IES L’Estació d’Ontinyent volem agrair l’esforç que ha fet l’alumnat per seguir les normes en un any tan complicat, al professorat que s’ha deixat la pell i a les famílies que han recolzat les activitats, però no volem perdre l’oportunitat en este resum d’any per encoratjar-les a participar activament i en la mesura de les possibilitats de cadascuna, en la nostra associació per tal de poder seguir treballant en la millora de l’educació de les nostres filles i fills, fent així comunitat educativa.

Ens trobem el proper curs, bones vacances!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada