dimecres, 8 d’abril del 2020

L’IES L’Estació crea viseres protectores per a fer front al coronavirus

El Departament d’Informàtica de l’institut ha donat a l’Ajuntament aquests elements de protecció creats a partir d’impressores 3D
Diverses empreses i particulars estan donant a l’Ajuntament ontinyentí viseres de seguretat impreses en 3D i mascaretes tèxtils per a lluitar contra el COVID-19. Una d’aquestes entitats col·laboradores ha sigut l’IES L’Estació, que per mitjà del seu Departament Informàtica està dissenyant viseres protectores que s’estan entregant puntualment al consistori de la ciutat, que les està distribuint entre els diferents òrgans que ho sol·liciten.
“La  idea va sorgir quan vaig pensar que teníem les impressores 3D al taller i no les estàvem fent servir”, explica un membre del Departament d’Informàtica. “Mirant per Internet vaig comprovar que hi havia gent organitzada per a crear viseres protectores o màscares de seguretat. Aleshores vaig contactar amb Antoni Oviedo, gerent de l’empresa MicroOhm, i amb dos alumnes de l’institut, i ens vam posar a treballar”.
Aquesta iniciativa s’emmarca dins del moviment ‘Coronavirus makers’, una xarxa ciutadana formada per milers de voluntaris de tot el país que estan dissenyant a casa aquest material de protecció personal de primera necessitat, per a distribuir-lo després entre els hospitals i serveis de salut de tota Espanya.
Sens dubte, tal com afirma el nostre company d’Informàtica, “actuar de forma totalment altruista és molt satisfactori, sobretot davant de la situació que estem vivint tots i que ens ha pillat amb el peu canviat”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada