divendres, 11 de novembre del 2016

Visita a l'IVAM

L'alumnat de l'IES l'Estació entra en contacte amb propostes artístiques avantguardistes
Contemplant l'art pop de l'Equip Crònica

Escultura de Julio González
Femme au miroir
L'alumnat de 3r d'ESO de l'IES l'Estació ha visitat recentment l'Institut Valencià d'Art Modern, on ha tingut l'oportunitat de contemplar les escultures, pintures i dibuixos d'un dels principals artistes del segle XX, Julio González, l'obra del qual s'exhibeix als museus d'art contemporani més significatius.
Però aquesta no fou l'única exposició a la qual acudiren. La segona proposta artística programada en la visita va ser Fake. No és veritat, no és mentida. Es tracta d'una mostra que repassa alguns dels camuflatges, infiltracions i sabotatges portats a terme per artistes en tot el món des que Orson Welles sembrara el pànic amb la narració en directe de l'adaptació de la novel·la de H. G. Wells, una narració que ha deixat constància del poder manipulador dels mitjans de comunicació.
L'última col·lecció visitada fou Perduts a la ciutat, que ha possibilitat submergir-se en algunes pintures, escultures, fotografies i vídeos que des d'inicis del segle XX fins a l'actualitat han centrat la seua atenció en el fet urbà.
Una activitat que, en definitiva, ha apropat els escolars a algunes de les mostres més representatives de l'art contemporani.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada