dissabte, 1 de juny del 2013

Trobada d'Escoles a Bocairent

Per la nostra llengua

Cecavila. Foto de La veu del País Valencià


La Trobada d’Escoles en Valencià de la Vall d’Albaida, que s’ha realitzat dissabte dia 1 de juny, ha omplit de xiquets i de xiquetes (més de 12.000 assistents) els estrets i bonics carrers de Bocairent.
Les trobades d’enguany han homenatjat Vicent Andrés Estellés, en l’any dedicat al gran poeta de Burjassot. En aquests aplecs lúdics, organitzats per Escola Valenciana, s’ha reivindicat un programa òptim d’ensenyament, el Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià; també s’ha defensat un sistema educatiu públic i de qualitat, i s’ha exigit una major sensibilitat vers la nostra llengua, més enllà de l’àmbit escolar.
Els carrers més cèntrics de Bocairent es quedaren literalment col·lapsats amb el tràfec de persones que acudien als diferents tallers organitzats pels centres educatius de la comarca, visitant les diverses exhibicions i assistint als respectius actes.


L’IES l’Estació era present ja en la cercavila, amb la seua coneguda desfilada de xanques; a més a més, comptava amb dos tallers, de desplegables i de pintar i retallar, adreçats als més petits, que van tenir un gran èxit. Tot plegat, les Trobades resulten una ocasió òptima per donar una empenta a l’ús i a la presència de la nostra llengua, i també perquè els docents de la comarca ens puguem retrobar i compartir experiències.















Confecció del mural de la Trobada

Imatge del mural, basada en una fotografia publicada en aquest bloc.
Les fotos són de Reme Pérez








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada