dijous, 29 de novembre del 2018

Comerç Internacional visita a Fira València la III edició del Congrés Go Global

L'alumnat del CFGS de Comerç Internacional, acompanyat pels professors Javier Nadal, Carlos Pardo i María Jesús Ten, va assistir la setmana passada a una nova edició del Congrés Go Global, esdeveniment de referència en internacionalització de la Comunitat Valenciana organitzat per les Cambres de Comerç de la regió, per IVACE Internacional i per ICEX Espanya. Com a novetat, l'edició d'enguany, que ha reforçat els continguts, ha modificat el seu format a través de vuit espais sectorials on s'oferien múltiples conferències temàtiques i transversals d'alt interés en matèria d'internacionalització.
A pesar que cadascú dels nostres estudiants va assistir a les ponències en funció dels seus gustos i interessos, el grup al complet estigué present en la conferència anomenada Multiplica les teues vendes amb els grans 'Marketplaces', on diversos experts del sector analitzaren el present i el futur dels nous canals de distribució online.
Resultat d'imatges de imagen III congreso go globalGràcies a aquest congrés, l'alumnat assistent ha pogut també descobrir aquells països amb més oportunitats de mercat, mantindre contactes amb compradors o agents de més de quinze nacions així com conéixer altres col·laboradors o entitats financeres, asseguradores i empreses del màrqueting.
La tercera edició del Congrés Go Global ha conclòs amb 1600 inscripcions, unes xifres que confirmen que les empreses donen suport a aquesta cita, segons afirma María Dolores Parra, directora general d'internacionalització.

dimarts, 27 de novembre del 2018

Comerç Internacional participa en unes jornades sobre economia circular

Carlos Pardo, escoltant la conferència
Transformar l'actual economia lineal —basada en la producció, la utilització i l'eliminació— en una economia circular, més avançada i sostenible. És una de les principals conclusions a les quals arribaren els entesos durant les conferències sobre economia circular celebrades recentment a la seu de COEVAL. La jornada, subvencionada per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, va consistir en la realització de quatre ponències divulgatives a càrrec de diversos experts en economia circular, els quals dissertaren sobre com millorar la competitivitat i la sostenibilitat del teixit territorial de la nostra comarca.
Els quatre conferenciants de les jornades foren José Mª Torras, directiu de Textils Mora S.A.L., que va parlar sobre els beneficis de l'economia circular en el sector tèxtil; Rafael de la Cuadra, que exposà el seu nou projecte destinat a les ciutats intel·ligents; Laura Talens Peiró, de l'Institut de Ciència i Tecnologia ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona, que va centrar el seu discurs en la importància de l'ecodisseny i el reciclatge; i Rafael Pla, president del Clúster Innovació i Sostenibilitat, que raonà sobre el valor de l'economia circular per a les empreses de COEVAL.
La jornada va finalitzar amb un curt debat entre els experts i el públic assistent a les quatre ponències. 

diumenge, 25 de novembre del 2018

L'IES L'Estació reitera un any més el seu compromís amb les víctimes de la violència sexista

Imma Cambra i Marina Gómez, 
membres de la Coordinadora d'Igualtat
Lectura del manifest
Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista, que se celebra cada 25 de novembre, l'IES L'Estació ha volgut prendre partit per aquelles dones que diàriament es converteixen en víctimes d'una plaga social que recorre el món de banda a banda. És per això que la Coordinadora d'Igualtat de l'institut ontinyentí va paralitzar divendres passat, i durant deu minuts, les classes amb l'objectiu de llegir un manifest en rebuig d'aquest gran atemptat contra els drets humans i la dignitat de les persones.
Els encarregats de posar veu a la declaració de principis foren diversos escolars plenament convençuts de la necessitat de remar en una mateixa direcció, ja que la lluita contra la violència de gènere és, segons asseguraren, una tasca de tota la societat: homes, dones i institucions. L'acte va concloure amb un respectuós minut de silenci per totes les víctimes que són assassinades per les seues parelles o exparelles.
Cada 25 de novembre commemorem el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, una jornada que té caràcter oficial des de l'any 1999. Es va elegir precisament aquest dia per a recordar la violenta mort de les tres germanes Mirabal, Patria, Minerva i María Teresa, tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 a la República Dominicana per ordre del dictador Rafael Leónidas Trujillo. 


Alumnat de tots els nivells participaren en aquesta actuació
Mural elaborat amb l'ajuda del professor Ximo Epifanio
y la professora Marina Gómez i el seu alumnat de Francés
Cita de la feminista francesa Simone de Beauvoir
Cita de l'escriptora i activista política Olympe de Gouges
Finalitzem aquesta entrada amb La puerta violeta, de Rozalén, tot un himne contra les agressions masclistes.

divendres, 23 de novembre del 2018

L'IES L'Estació ens convida a visitar virtualment 'Memòria de la modernitat', l'exposició de referència d'aquest any a Ontinyent

Foto, Ajuntament d'Ontinyent
La recentment remodelada Casa de la Cultura d'Ontinyent acollirà fins a la primavera del 2019 l'exposició itinerant Memòria de la modernitat, una oportunitat única per gaudir de més de 100 obres artístiques pertanyents al patrimoni pictòric de la Diputació de València. La mostra, que inclou pintures de Sorolla, Pinazo, Benlliure o l'Equip Crònica, recorre part de la història de l'art valencià, des del gòtic i el barroc fins al segle passat, i s'organitza en sis grans blocs temàtics: “Les beques de la Diputació, aprenent a ser artista”, “La imatge representada: retrats i autoretrats”, “La visió de l'espai, el paisatge natural i el paisatge urbà”, “Identitat Valenciana”, “Dones artistes” i “Tradició i avantguarda: la modernitat rescatada”.
Memòria de la modernitat, una de les mostres de pintura valenciana més importants dels últims temps, ja ha rebut més de 40 000 visitants després d'exhibir-se a Requena, Alzira i Gandia. Una itinerància que respon al plantejament amb què va nàixer l'exposició: la voluntat de dignificar la imatge de la Diputació i de fer accessibles aquests tresors artístics a tota la ciutadania.
Degut a la significació d'aquesta mostra de referència, el Batxillerat Artístic de l'IES L'Estació ens convida a fer una visita virtual per les sales on estan penjades les joies pictòriques que formen part del conjunt.
Punxa en aquest enllaç per començar la visita.

dimarts, 20 de novembre del 2018

CyberOlympics 2018: L'IES L'Estació, primer classificat entre 232 instituts nacionals

L'IES L'Estació disputarà la final de les Olimpíades de Ciberseguretat 2018
L'institut ontinyentí, classificat en primera posició en la fase online, serà un dels deu centres de tota Espanya que participarà a Màlaga en la gran prova final de la IV edició de CyberOlympics
Amb un total de 3700 punts, els alumnes dels cicles formatius de DAW i SMX van superar el passat mes d'octubre una sèrie de complicats reptes informàtics que havien de resoldre online i que ara els han permés classificar-se per a la fase final de la IV edició de CyberOlympics, les olimpíades de Ciberseguretat orientades als centres educatius d'Ensenyament Secundari, Batxillerat i Formació Professional. El campionat, organitzat per l'Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe), té com a objectius primordials promocionar l'enginy en matèria de seguretat informàtica, enaltir el potencial existent a les aules i captar els millors cibertalents.
L'equip finalista de l'IES L'Estació —patrocinat per Ontinet, empresa encarregada de comercialitzar l'antivirus ESET— està format per Raül Ojeda, Jordi Llopis, Iván Pérez, Samael Gómez, Joel Revert, Javier García, Xiangdi Zhang i Santiago Soler, estudiants del CFGS de Desenvolupament d'Aplicacions Web i del CFGM de Sistemes Microinformàtics i Xarxes. Tots ells, acompanyats pels professors Tamara Riestra, Pere Crespo, Miquel Sanchis i Carolina Martínez, viatjaran el proper 30 de novembre cap a Màlaga, ciutat en la qual tindrà lloc la gran final d'aquest esdeveniment nacional on cadascú dels participants haurà de resoldre múltiples desafiaments informàtics en un determinat interval de temps i demostrar les seues habilitats tècniques en distints camps de la seguretat en Internet i les noves tecnologies.
Un total de 232 centres educatius de tot el país, amb 1631 joves d'entre 14 i 18 anys, han participat enguany en la primera fase no presencial. Però només deu instituts es batran en la gran final que se celebrarà durant l'organització del CyberCamp 2018, el gran esdeveniment de ciberseguretat que acollirà Màlaga del 29 de novembre al 2 de desembre.
Els cinc centres escolars que es classifiquen en la fase final rebran una dotació econòmica per a material tecnològic, a més d'una recompensa individual per a tots els membres dels equips guardonats. El valor dels premis oscil·larà entre els 1500 i 9000 euros.

divendres, 16 de novembre del 2018

II edició del concurs de vídeos «De major vull ser com…». Termini fins al 5 de desembre

Las Naves —una entitat pública depenent de l'Ajuntament de València que promou la innovació urbana— i Fisabio —Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana— han llançat la II edició del concurs de vídeos De major vull ser com…, un certamen dirigit als joves estudiants d'ESO, Batxillerat i Formació Professional amb l'objectiu de visibilitzar el paper de les dones dins de la comunitat científica i tecnològica. El concurs, dotat amb 12 000 euros en premis, pretén a més promoure el despertar de vocacions científiques i tecnològiques entre les adolescents.
Com a novetat, enguany es lliuraran dos premis en cadascuna de les tres modalitats: Millor Guió,  Millor Producció Audiovisual i Vídeo més Innovador en el contingut i plantejament de la temàtica proposta. Els sis premis es destinaran per a l'adquisició de material tecnològic, científic i/o educatiu, tant per a les persones o equips autors com per als seus centres escolars.
En definitiva, un concurs que té com a objectiu acabar amb les desigualtats entre dones i homes en el món de la ciència i la innovació.
Pots consultar les bases en aquest enllaç.

dimecres, 14 de novembre del 2018

Disfrutant de la Química

L'alumnat de 4t d'ESO A ja ha començat les seues pràctiques de laboratori amb els professors Laura Pons i Noel Ruiz, que els han introduït en el mètode científic perquè els estudiants comproven in situ quina és la metodologia habitual amb què treballaran com a futurs professionals del sector.
L'objectiu d'aquestes pràctiques era consolidar el tema de l'enllaç químic estudiat a classe des d'un punt de vista teòric. En concret, l'alumnat havia de comprovar si alguns compostos químics es dissolien en dissolvents polars i apolars i si conduïen la corrent elèctrica en estat sòlid o en dissolució.
Sens dubte, tot un repte per a ells i tot un misteri per a la resta de mortals que ignorem els secrets d'aquesta branca del coneixement que ha estat sempre present en la història de la humanitat. 

dilluns, 12 de novembre del 2018

L'IES L'Estació assisteix a una de les representacions programades en la XXXIV Mostra Internacional de Titelles de la Vall d'Albaida

Foto, El Diario Vasco
El Departament de Castellà, coordinat pel professor Ignacio Navarro Lavara, ha donat enguany l'oportunitat de gaudir de Far Away, un dels espectacles que del 8 a l'11 de novembre ha oferit la MIT, la Mostra Internacional de Titelles de la Vall d'Albaida, esdeveniment cultural que en només cinc dies ha inclòs 33 representacions de 15 companyies diferents en 19 municipis de la comarca.
En concret, Ontinyent ha pogut disfrutar de cinc espectacles teatrals en diversos espais de la localitat, com per exemple la Sala Gomis, l'escenari de la qual va acollir el passat divendres la producció internacional Far Away, de la companyia murciana La Matracataca. La funció, conduïda pel titellaire Cristian Weidmann, responsable de l'escenografia i de la idea, presentà en quaranta minuts i sense paraules una història que ens parla de la importància de fer front a les nostres pors perquè puguen passar coses increïbles.
Els estudiants que participaren en aquesta activitat foren els més menuts del centre, així com l'alumnat de 4t d'ESO i de 2n de Batxillerat que cursa l'optativa d'Arts Escèniques, impartida el present curs pels professors Belén Gandía i Ignacio Navarro.



divendres, 9 de novembre del 2018

L'IES L'Estació participa en una jornada de benvinguda als auxiliars natius de conversa dels centres educatius d'Ontinyent

L'auxiliar de conversa del nostre institut, Ruth Jahoda (enmig),
amb els nostres companys Silvia Soler i Manel Aparicio
Foto del grup al complet, cortesia del CEIP Bonavista
Des del passat 1 d'octubre, alguns centres educatius de la ciutat disposen d'un auxiliar de conversa que dona suport al professorat de llengües estrangeres, una mesura amb la qual es pretén potenciar la competència comunicativa oral de l'alumnat de primària i secundària. Per aquest motiu, el CEIP Bonavista va organitzar fa unes setmanes una jornada lúdico-festiva que buscava donar la benvinguda i integrar en la comunitat educativa a tots aquests professors natius que desenvoluparan la seua tasca a les aules fins que concloga el curs. "No sols va ser un matí per compartir experiències", explica Manel Aparicio, docent de l'IES L'Estació, "sinó també per possibilitar que els auxiliars es conegueren i pogueren entaular relacions, ja que molts d'ells encara no es coneixien".
La jornada fou intensa i va tindre un caràcter marcadament cultural. El grup al complet visità diversos emplaçaments de la localitat, com ara el Palau de la Vila, el Museu Tèxtil, el Criptopòrtic, el Refugi Antiaeri de Tortosa i Delgado, el Museu Fester i l'Església de Santa Maria. Després de pujar al campanar i d'un matí replet d'emocions, el cos demanava reposar energies, una circumstància que va provocar la visita al CEIP Bonavista, on gaudiren d'una saborosa paella.
L'IES L'Estació compta enguany amb la col·laboració d'un d'aquests auxiliars de conversa. Es tracta de Ruth Jahoda, una jove estudiant universitària de Glasgow (Escòcia) que imparteix classe oral d'anglés a l'alumnat de 1r i 2n d'ESO.


Foto: CEIP Bonavista

dimecres, 7 de novembre del 2018

Émile Breton, una professora nativa francesa, comparteix una setmana amb l'alumnat de l'IES L'Estació

Émile amb Vicent Ribera i Maria Segura,
alumnes de 2n de Batxillerat
Émile i l'alumnat de Francés de 1r de Batxillerat
Aprendre la llengua de Molière amb Marina Gómez Castro és un vertader plaer. L'educadora de l'IES L'Estació, aprofitant les vacances escolars de Tots Sants a França, ha convidat la professora nativa Émile Breton a visitar el nostre alumnat que està cursant Francés com a optativa. Els joves de 3r i 4t d'ESO i de 1r i 2n de Batxillerat, que quedaren encantats amb l'experiència, aprofitaren aquesta gran oportunitat que els permetia posar en pràctica les seues destreses comunicatives orals amb una resident del país veí.
Émile, que viu a La Lorraine —una regió situada al nord-est de la República Francesa—, va respondre amb amabilitat i simpatia tots els dubtes plantejats pels escolars, que es mostraven interessats per les característiques i curiositats del seu lloc d'origen i per la situació de l'ensenyament al país de la llibertat, la igualtat i la fraternitat.
L'encontre també tingué la seua vessant lúdica, ja que Émile Breton els va parlar dels seus gustos musicals i els va ensenyar una cançó en francés. A més, amb els més menuts proposà diversos jocs que feren més dinàmics els cinquanta-cinc minuts de classe.
La trobada, en general, ha sigut valorada molt positivament per l'alumnat, que ha tingut l'oportunitat de conversar amb una nativa així com de descobrir nous aspectes de la cultura francesa.

dilluns, 5 de novembre del 2018

Un taller sobre Responsabilitat Social Corporativa ensenya l'alumnat a vetlar per la competitivitat i sostenibilitat en l'àmbit empresarial

El primer compromís d'una empresa és ser conscient de la seua relació amb l'entorn físic i social on actua, asseguren els experts. Per aquest motiu, l'IES L'Estació, que té la sort de comptar amb un significatiu nombre d'estudiants matriculats en la Formació Professional, ha analitzat amb el seu alumnat dels Cicles Formatius de Grau Superior el paper actual de les empreses en un món que camina cap a la gestió responsable. I ho ha fet amb l'organització d'un taller sobre Responsabilitat Social Corporativa programat, amb la col·laboració de COEVAL,  per als xics i xiques de primer curs de Comerç Internacional, Desenvolupament d'Aplicacions Web i Administració i Finances.
El taller, impartit per Alfred Montes, especialista en Street marketing i en projectes educatius i turístics, va oferir la possibilitat de participar en diferents activitats lúdiques que donaven prioritat a la col·laboració i coordinació en grup. Amb aquests exercicis basats en la mecànica dels jocs es pretenia que l'alumnat visualitzara la importància d'una gestió socialment responsable, ja que cada decisió presa en el món empresarial impacta en tots els àmbits —social, mediambiental i econòmic— del nostre entorn.
Sens dubte, una efectiva ferramenta que busca conscienciar de la necessitat de programar estratègies empresarials que conduïsquen a un nou equilibri mundial.