dilluns, 8 d’octubre del 2018

«Hitchcock al sofà»: la primera incursió en la narrativa del poeta i professor Pep Calero conclou amb un merescut reconeixement

L'escriptor Pep Calero guanya el premi de narrativa Vila de Puçol
L'obra guardonada, Hitchcock al sofà, és un conjunt de narracions que pretenen homenatjar el mestre del suspens
L'escriptor i professor de l'IES L'Estació Pep Calero va rebre, el divendres 5 d'octubre, el premi de narrativa del XXXIV Certamen Literari Vila de Puçol. El guardó es va atorgar per unanimitat del jurat, format pels escriptors Manel Alonso, Almudena Puchol i Manel Rodríguez Castelló, al recull de narracions Hitchcock al sofà. Tot i que a Catalunya ja va ser premiat per un parell de relats breus, aquesta és la primera incursió significativa de l'autor en el gènere narratiu, ja que habitualment conrea la poesia. "És cert que sovint no tinc el temps per desenvolupar com voldria alguns relats", reconeix l'escriptor de Benigànim, "i amb la poesia eixa manca de temps no m'ha resultat tan determinant".
Quant al contingut de l'obra guardonada, Hitchcock al sofà, títol provisional del recull, és, al mateix temps, un joc literari i un homenatge. Un homenatge al genial cineasta anglés que es concreta en una sèrie de narracions que s'encapçalen amb el títol d'algunes de les pel·lícules més destacades del director: Sospita, Frenesí, La finestra indiscreta, Nàugrafs... Són històries que als relats de Pep Calero capgiren el sentit original dels films, però que, alhora, mantenen els ingredients bàsics de la cuina fílmica del flegmàtic personatge britànic: el suspens, el misteri, la psicologia turmentada, el crim i l'humor negre s'uneixen per donar forma a un conjunt unitari quant al contingut, però més variat si atenem l'estil de les narracions. "La temàtica va sorgir quasi per casualitat", explica. "De vegades, són els temes els que et busquen i no a l'inrevés. Sempre he estat un enamorat del cinema, i és indiscutible que Alfred Hitchcock ha encisat generacions d'espectadors, i jo no en sóc cap excepció".
Onada edicions es farà càrrec de la publicació d'aquest conjunt de relats que veurà la llum l'abril del 2019, al voltant de les celebracions del dia del llibre.
Josep Calero, llicenciat en Filologia, ja va ser guardonat l'any 2016 en el XXI certamen Adolfo Utor Acevedo de Dénia pel seu poemari Haikus d'aquell estiu, el text més personal dels escrits per aquest amant del tennis, de la cuina i del bon cinema clàssic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada