dijous, 25 de gener del 2024

Ezequiel Martínez Ishola, guanyador d’enguany del cartell de l’Alzheimer

Ezequiel Martínez Ishola, un estudiant de l'IES L'Estació que enguany està cursant 2n de Batxillerat Artístic, ha obtingut aquest curs el reconeixement de l'entitat AFAO d'Ontinyent per dissenyar el cartell anunciador de les XXVI Jornades sobre el Dia Mundial de l'Alzheimer, organitzades anualment per aquesta associació sense ànim de lucre i d'àmbit comarcal que dona suport tant als qui pateixen la malaltia com als seus familiars.

Per a Ezequiel ha sigut tota una sorpresa que la seua obra haja agradat tant als membres del jurat, ja que entre tots els participants «destacaven dissenys molt bonics», ha assegurat el jove artista, que ha agraït també el suport que ha tingut de les seues professores de Cultura Audiovisual, Reme Pérez i Celia Vidal. «Sense elles, no tindria aquest reconeixement i no haguera sigut capaç d’arribar fins a aquest punt», confessa.

Amb el cartell guanyador d’enguany, Ezequiel ha volgut representar la forma en què una persona va perdent gradualment la memòria i percep el seu entorn. És per això que el color que més predomina en la composició és el morat, que simbolitza la cruel malaltia. Per a la confecció de l’obra, el jove es va inspirar en un dels molts dissenys que es van mostrar en la classe de Cultura Audiovisual.

«La tècnica del meu cartell que més m’agrada és el recurs de repetició de personatges», ens explica Ezequiel, «un recurs que té dues funcions: ressaltar la protagonista i crear una ambientació monòtona, el que representa la percepció dels malalts».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada