dimarts, 8 de maig del 2018

La desaparició de la professora Ana Canet Soler deixa un buit, una absència, a l'IES L'Estació

Ana i el seu alumnat de 3r d'ESO durant
el començament del present curs escolar
Concentració en memòria d'Ana Canet Soler
Commocionats encara per la mort del professor de Física i Química Albert Sánchez Vidal, ahir ens comunicaren la desaparició d'altre membre del mateix departament, Ana Canet Soler, que no ha pogut superar la greu malaltia que patia des de fa uns cursos. Per aquest motiu, l'IES L'Estació ha recordat la docent amb un sentit homenatge que ha buidat les aules i ha reunit als jardins del centre a tota la comunitat educativa.
Durant l'acte, el director Pere Vañó va destacar, amb la veu trencada i visiblement afligit, la fermesa i la constància de l'educadora, que sempre que ha pogut ha atés l'alumnat malgrat la seua situació personal. A més, el nostre company del Departament de Valencià, el poeta Josep Calero, va seleccionar i declamar un poema de Miquel Martí i Pol que forma part del poemari Llibre d'absències i que reproduïm al final d'aquesta informació.
“Valenta com ella a soles”, “Una lluitadora fins al final”, “Una persona meravellosa”, “Un gran exemple per a tots”, “Ha demostrat una gran generositat cap a la vida i coratge lluitant contra la malaltia”. Són algunes de les reaccions immediates dels companys de professió en conéixer la trista notícia.
Ana Canet Soler, natural de Montitxelvo, era professora de Física i Química a l'IES L'Estació. La docent, que es va incorporar a la plantilla l'any 2011, també va exercir de cap d'estudis d'ESO durant una temporada.
PARLEM DE TU
Parlem de tu, però no pas amb pena.
Senzillament parlem de tu, de com
ens vas deixar, del sofriment lentíssim
que va anar marfonent-te, de les teves
coses parlem i també dels teus gustos,
del que estimaves i el que no estimaves,
del que feies i deies i senties;
de tu parlem, però no pas amb pena.

I a poc a poc esdevindràs tan nostra
que no caldrà ni que parlem de tu
per recordar-te; a poc a poc seràs
un gest, un mot, un gust, una mirada
que flueix sense dir-lo ni pensar-lo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada