dimarts, 30 de gener del 2024

1r i 2n d’AFI visiten Marina d’Empreses, “el gran pol emprenedor del mediterrani”

Informa Carmen Domènech

El passat dimarts 16 de gener l’alumnat de primer i segon curs d’AFI, junt amb l’acompanyament de les professores Carmen Domènech i Amparo Asensio, visitaren el Port de València i el complex Marina d’Empreses. Aquest és una iniciativa que naix amb la missió de formar, secundar i finançar els emprenedors de hui i del futur i constitueix una aposta per la creació de riquesa, ocupació i foment de l'emprenedoria. Amb la posada en marxa de Marina d'Empreses, s'uneixen en un mateix complex EDEM, Lanzadera i Angels, el lloc on es creen les condicions necessàries per a fomentar la iniciativa individual i el talent. 

Per un costat, EDEM és una fundació sense ànim de lucre regida per un patronat d'empreses la missió de les quals és la formació d'empresaris, directius i emprenedors, així com el foment del lideratge, l'esperit emprenedor i la cultura de l'esforç.

D’altra banda, Lanzadera és una acceleradora d’empreses, un projecte de suport a líders emprenedors l'objectiu dels quals és generar les condicions necessàries perquè els emprenedors puguen crear empreses eficients i aportar valor a la societat implantant un model empresarial sòlid. I per últim, està Angels, que naix amb la missió d'invertir en aquelles empreses que nasquen de l'entorn Marina d'Empreses.

Amb la guia de Laura Portalés, del departament d’orientació universitària a EDEM, l’alumnat va realitzar una activitat d’emprenedoria amb LEGO. Una interessant dinàmica on es van ficar en la pell d'un emprenedor/a i, mitjançant el treball en equip, van haver d’idear i prototipar el repte que se'ls presentava a través de metodologies innovadores. El resultat va ser molt satisfactori. Tot l’alumnat va participar activament treballant diferents competències: habilitats comunicatives, treball en equip, resolució de problemes, saber prendre decisions ràpides, preparació d’una presentació en poc de temps, etc.

A continuació, visitàrem les instal·lacions de Lanzadera, una de les majors incubadores i acceleradores d’empreses. Un ecosistema on conviuen empreses de tota mena i grau de maduresa. L’alumnat va viure en primera persona com és el dia a dia de totes les emprenedores i emprenedors que allà treballen, en format coworking.

En definitiva, un dia fantàstic on l’alumnat va aprendre un poc més sobre el món real de l’emprenedoria, al mateix temps que van gaudir d’un temps enriquidor junts i fora de l’entorn habitual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada