dimecres, 22 de juny del 2016

Finalitza la primera època de L'ANDANA

Imatge del bloc, obra de
 Míriam González Llorens
Avui, dia 22 de juny de 2016, finalitza, després de quatre anys, la primera època d'aquest bloc, L'ANDANA.

El bloc L'ANDANA va nàixer en octubre de 2012, fa quasi quatre anys, en plena època de les retallades més salvatges en l'educació pública, vinculat a la Direcció de l'IES l'Estació, a un grup humà que ara també just acaba el seu cicle. La idea inicial del bloc era crear una eina per fer visible el nostre centre, un institut antic però d'esperit innovador, jove i vitalista; per donar una imatge més real del nostre entorn, de les nombroses iniciatives educatives, formatives i culturals que l'IES l'Estació ofereix a la comarca. A més, el bloc té altres objectius, com són el foment de l'ús del valencià en els mitjans de comunicació més pròxims, i també el de crear una identificació emocional del nostre alumnat amb el centre educatiu i l'àmbit humà on s'està formant.

Estadística del bloc de 28 de maig de 2016
Durant aquest temps, s'hi han publicat 375 entrades, i hi hem rebut quasi 120.000 visites. El rècord de visites diàries és el del dia 28 de maig d'enguany, amb la notícia de la cerimònia de graduació del nostre alumnat de 2n de Batxillerat, amb un total de 2.812 visites en un sol dia. Sense anar més lluny, les visites d'ahir mateix han superat les 900. També han obtingut nombroses visites, en aquests quatre anys, les notícies referides als èxits del nostre alumnat dels Cicles Formatius d'Informàtica, els nostres Premis Extraordinaris d'ESO, les iniciatives artístiques del Departament de Dibuix, les entrevistes als nostres més brillants exalumnes, les jubilacions del nostre professorat... No hem d'ocultar, però, que l'èxit actual del bloc va lligat també al de la seua pàgina Facebook amb les seues ja 331 amistats, que disparen les visites al nostre bloc de manera exponencial. I tampoc no hem d'oblidar que les nostres notícies també han sigut difoses i compartides en els mitjans de comunicació local, comarcal i del País Valencià.

Jordi Micó i Paula Gramage en l'acte
de lliurament de guardons de l'Olimpíada de Valencià (2014)
Però bé, a banda de les dades, el millor de L'ANDANA, en aquests quatre anys, ha sigut, des del meu personal punt de vista, el contacte directe amb el nostre jove alumnat; fer visibles les seues inquietuds i ambicions, els seus èxits i els seus somnis. Hem descobert veritables talents de l'escriptura, com el de Paula Torró Albero; però és just recordar també les col·laboracions dels nostres professors: Alfred Bernabeu, Fernando Moreno, les fantàstiques fotografies de Toni Ferrero... Per acabar, no puc deixar d'esmentar amb profunda enyorança els elevadíssims articles de Paula Gramage Sanchis, ara ja aprenent de metgessa, i he d'estar sempre agraït a la imatge de L'ANDANA, vinculada a l'obra artística de Míriam González Llorens.
Imatge de Toni Ferrero
Així, moltes gràcies a totes i a tots, lectores i lectors, per venir a visitar-nos a ca nostra, a l'Andana de l'IES l'Estació. A partir d'ara, un nou conductor menarà el volant d'aquest tren de notícies; però, per favor, continueu venint a veure'ns de tant en tant, car el bloc encara ha de continuar obert molts més anys.

"Desfés-te dels teus temors, L'Andana, com si et fessis nova!". Una cordial abraçada! 
Vicent Enric Belda

3 comentaris:

  1. Respostes
    1. Una abraçada ben forta, Vicent. T'agraïm la dedicació, esforç i interés que has demostrat aquestos quatre anys de vida del bloc. Ara esperem que continues molt prop de tots nosaltres i que l'Andana continue sent com una segona casa per a tu. Sens dubte, eres un bon professor, amic i company. "Vamos", un 10 com a persona.

      Elimina
  2. Ho rubrique !!.
    Un 10 com a persona i un genial escriptor !!!!.
    Has fet un treball inoblidable.
    Gràcies.

    ResponElimina