dimecres, 23 d’octubre del 2013

FP Dual

FP Dual, un nou model de formació professional


La formació professional dual és una nova modalitat educativa, dins de la formació professional. Es caracteritza perquè es realitzarà en règim d’alternança entre els centres educatius i les empreses, amb un nombre d'hores a l'empresa o al centre que serà variable. Aquesta modalitat dual preveu les pràctiques remunerades en les empreses, però han de ser els centres educatius els que han de presentar ara els seus projectes per a iniciar-ne la posada en marxa.
Amparo Asensio, cap d'estudis de cicles formatius de l'IES l'Estació, ha assistit al primer encontre de formació i pràctiques, que es va realitzar a l'hotel Las Arenas de València. La jornada que portava com a nom FpDual va tenir  dos parts diferenciades:
En primer lloc, una roda d'experts en formació i empresa, en la qual van participar Fernando Giner, assessor de màrqueting estratègic en empreses de formació, alimentació i exportació; Àlex Penadés, soci-fundador de Mychiringuito.com, consultor-formador i professor de la Universitat Europea de Madrid; Gonzalo Alabau, director general d'FP de la Comunitat Valenciana; José Manuel Boquet, vicepresident nacional de la Confederació Espanyola de Centres d'Ensenyament, membre del Consell Valencià de l'FP, i membre del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana); i per últim, Miguel Javaloyes, director de la fundació Formació-empresa de la Comunitat Valenciana.
I posteriorment, un cicle de casos pràctics amb empreses, centres i alumnes, com Pascual Gadea, tècnic de sistemes en Dulcesol, i Cristina de la Mata, alumna de l'IES Tirant lo Blanc de Gandia; Flora Andreu, directora de personal de Kamax, i l'Institut Eduardo Merelló del Port de Sagunt.
Per finalitzar van dir unes paraules Amalia Blanco, directora general adjunta de comunicacions i relacions externes de Bankia, i Mª José Català, consellera d'educació, cultura i esport de la Generalitat.

La cap d'estudis, Amaparo Asensio, opina que ha sigut interessant formar part d'aquest primer encontre, ja que a partir del curs 2014-2015 els cicles formatius han d'anar incorporant-se a la FP Dual; és a dir, accions i iniciatives formatives mixtes de treball i formació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada