dilluns, 18 de març del 2019

3r PMAR coneix i treballa els recursos turístics de Xàtiva

Text de Pep Calero, professor de Valencià
Un any més, i ja en van dos, els alumnes de 3r d'ESO del grup de PMAR han gaudit d'una jornada especial viatjant fins a Xàtiva. Un dia, el 14 de març, en què els monuments fallers van prenent forma davant la imminència d'una de les festes valencianes més conegudes. De la mateixa manera, el pensament d'aquests joves es configura i s'enriqueix.
L'anada i la tornada amb tren, observant el bonic paisatge de bona part de la comarca, la descoberta dels recursos turístics de la ciutat de Xàtiva, el coordinat treball en equip, l'ús coherent de les noves tecnologies, la iniciativa a l'hora de demanar als vianants els dubtes que els assetjaven, les curses d'última hora per completar la tasca i els somriures satisfets en haver-ho aconseguit són motius més que suficients per complir les expectatives que motivaven aquesta activitat educativa, alhora que lúdica.
Aquesta mena d'activitats potencia l'autonomia dels alumnes, la seua capacitat d'anàlisi, la solidaritat del grup i els fa créixer com a persones i creure en les seues possibilitats presents i futures.
De segur que, després d'aquesta experiència tan positiva, l'any vinent repetirem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada