dijous, 21 de març del 2019

Conclusions de la xarrada de la psicòloga Carme Felip: “Com sobreviure a un fill adolescent”

Per Xelo Esteve, secretària de l'AMPA
El passat 13 de març, al saló d'actes del nostre institut, es reunírem al voltant de 100 persones per escoltar la psicòloga Carme Felip en una xarrada organitzada i finançada per l'AMPA. Ací teniu un breu resum del que va tractar Carme, però res millor com el directe.
L'adolescència és la transició entre la infància i l'edat adulta. No són xiquets; per tant, no els podem tractar com a xiquets. Però tampoc són adults.
En aquest període es produeixen uns canvis intel·lectuals, emocionals i socials. Comencen a tenir percepció de la seua intel·ligència abstracta: pensament adult. Ja poden raonar, crear hipòtesis i arribar a la solució de problemes.
Busquen la seua identitat: han de saber qui són, què els agrada, aprendre a decidir, etc. Tasca complicada.
Nosaltres, com a pares, hem de recolzar, donar seguretat i augmentar la seua autoestima. El suport incondicional de la família és molt necessari i important per a l'adolescent.
Carme ens va comentar la importància de les normes, que s'han d'analitzar, argumentar i discutir. I cal diferenciar les normes fonamentals (poques, clares i importants) de les accessòries (negociables i no imprescindibles).
Hem de ser coherents i raonables: les normes no poden ser per a tots iguals (dependrà de l'edat, personalitat o habilitat del nostre fill/filla), però els valors seran per a tots els mateixos. Per això, el càstig o el premi també ha de ser proporcional.
Va estar una xarrada, a banda d'instructiva i interessant, molt amena i divertida. Carme té una manera d'explicar-ho diferent. No tardarem a tornar a convocar-la, ja que van quedar molts punts per tractar.
Vos convidem per a la propera. Gràcies a totes i tots els assistents.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada