dilluns, 1 d’octubre del 2018

II Concurs Escolar d'Escriptura de l'AVL

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua convoca el II Concurs Escolar d'Escriptura en Valencià
Aquest dilluns 1 d'octubre comença el termini per a participar en la nova edició
Fotografia de l'agència Europa Press
Després de la bona acollida de la primera convocatòria, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), institució que determina i elabora la normativa lingüística del valencià, ha donat a conéixer les bases de la segona edició del seu Concurs d'Escriptura, un certamen pensat per als estudiants de la Secundària Obligatòria que té com a objectiu promoure la llengua dels valencians entre els més joves i que compta amb el patrocini i la col·laboració d'El Corte Inglés, Caixa Popular, Bioparc i Fundació Bromera.
L'edició d'enguany ve carregada de significatives novetats. La primera, l'elecció d'una temàtica més pròxima a l'alumnat, amb qui es busca una major complicitat. Així, La festa que més estimes serà finalment el contingut sobre el qual hauran d'escriure xics i xiques, en un treball assagístic que ha de tindre una extensió que oscil·larà entre les 500 i les 800 paraules escrites amb l'ordinador. El termini de presentació dels texts serà de l'1 al 26 d'octubre.
Altra de les novetats és el desdoblament del concurs en dues categories: una per a primer i segon d'ESO i una altra per a tercer i quart, cosa que equipararà millor les possibilitats dels participants. Enguany es repartiran tres premis. El primer consistirà en un val d'un import de 1.500€ per cada categoria, dels quals 1000€ seran per al centre i 500€ per a l'alumne; el segon guardó tindrà un valor de 900€ per categoria, 700€ per a l'institut i 200€ per al participant; i el tercer premi serà de 600€ per modalitat, 500€ per al centre i 100€ per al jove escriptor. A més, s’atorgara amb els premis un lot de llibres de l'AVL i de la Fundació Bromera.
Com a novetat, també hi haurà un quart guardó especial de 1000€ que l'entitat li donarà al centre educatiu que més fomente el concurs entre el seu alumnat i presente un major nombre de redaccions. En cas d'empat, el premi es fraccionarà entre els centres.Tots els guardons seran lliurats el 24 de novembre al monestir de Sant Miquel dels Reis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada