dijous, 25 d’octubre del 2018

L'alumnat de 4t d'ESO estudia com planificar el muntatge d'una granja de caragols

L'assignatura optativa de Cultura Científica, impartida pel docent i biòleg Salvador Argente, està donant l'oportunitat als estudiants matriculats enguany de convertir-se en persones emprenedores amb la cria de caragols, un gasteròpode el consum del qual per a restauració està incrementant-se considerablement en els últims temps. És més, els caragols han conviscut amb l'ésser humà en totes les cultures que aquest ha desenvolupat, admet el professor de l'IES L'Estació.
Segons Argente, el projecte consisteix a analitzar aquests animals amb la intenció de traslladar el seu estudi a una futura granja que tinga, entre altres aspectes, viabilitat econòmica i que supose una alternativa laboral. "La iniciativa està orientada com un estudi científic", explica el professor, "però amb la finalitat que entenguen com es pot adaptar la cria domèstica d'animals, fent més sostenible el nostre medi natural".
Entre les tasques que porta a terme l'alumnat figuren pesar i mesurar els caragols totes les setmanes, observar i estudiar la seua morfologia, investigar sobre la seua alimentació o reproducció, prendre nota de tot el que descobreixen o preparar el medi on van a viure per comprovar on es desenvolupen millor. En definitiva, una comesa que, segons afirma Salva Argente, permet connectar la cultura de consum d'aquests animals amb la sostenibilitat del medi.
Es calcula que la ingesta mundial de caragols comestibles terrestres sobrepassa les 300 000 tones anuals en l'actualitat. A més, els especialistes asseguren que en els pròxims vint anys el consum mundial anual d'aquests mol·luscos es multiplicarà per cinc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada