divendres, 13 de setembre del 2024

INICI DEL CURS 24-25

L’IES L’Estació arranca el curs escolar amb més recursos tecnològics per a equipar l’aulari prefabricat

El centre comptarà enguany amb 38 pantalles ADI i el CFGM de Gestió Administrativa en règim semipresencial

La professora Celia Vidal donant
la benvinguda al seu alumnat

Les mancances i els entrebancs amb els quals l’IES L’Estació va començar el curs passat a l’aulari prefabricat són ja aigua passada. Perquè aquestes instal·lacions provisionals, substituïdes en uns anys per un modern i funcional edifici de nova construcció, reflecteixen a dia de hui un rostre més amable del que presentaven fa dotze mesos i es troben perfectament preparades per a afrontar l’ensenyament de qualitat descrit en el Projecte Educatiu de l’institut ontinyentí.

De fet, a principis de l’estiu, en un nou impuls per a transformar digitalment les aules, es van instal·lar 38 pantalles digitals interactives, una ferramenta pedagògica que està fent possible des d’aquesta setmana la participació activa de l’alumnat en el seu aprenentatge. «Les tecnologies, fonamentals per a la societat, han de ser una realitat dins del món educatiu. És apressant estar actualitzats per a no quedar endarrerits», ha destacat la Direcció del centre, que continuarà treballant un any més en el programa Aula emprèn per a propulsar les metodologies actives, la innovació i l’emprenedoria.

El professorat de cicles formatius
fent ús de les noves pantalles ADI

Per a enguany, també està previst prendre part d’interessants projectes interdisciplinaris que, a la llarga, acaben revertint en la comunitat. Com el que, previsiblement, s’implementarà en breu, una iniciativa on convergeixen tres idees força: la necessitat d’elaborar un pla de sostenibilitat, el desig de tindre camins i accessos segurs al centre i la idoneïtat de millorar les condicions del pati actual per tal de naturalitzar els espais.

La variada oferta formativa, amb la implantació de nous cicles formatius en règim semipresencial, com el de Gestió Administrativa, és altra de les apostes com a institució escolar pública, a la qual sumem el principal tret de la nostra identitat: un claustre altament cohesionat capaç d’oferir a les famílies una atenció personalitzada i transparent, amb un tracte directe, fluid i proper en la resolució de qualsevol dubte que puga sorgir.

Incorporació de l'alumnat a l'entrada de l'aulari prefabricat.
A mà esquerra, avancen les obres del nou IES L'Estació

La cara menys agradable de l’inici del curs escolar la posen les retallades de plantilla, la supressió d’unitats d’ESO i modalitats de Batxillerat o la desaparició de les codocències en els àmbits, tot com a conseqüència de les polítiques dels nous gestors de Conselleria. A més, el centre lamenta el nul recolzament que rep de l’Administració educativa, el que ha provocat un canvi sobtat en l’equip directiu i el consegüent desplaçament de la cap d’estudis de Batxillerat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada