dijous, 19 de setembre del 2024

CONSTRUIR COMUNITAT

Ja ha passat un any. Dotze mesos. Tres-cents seixanta cinc dies des que aquesta gran família que conforma l’IES L’Estació es va traslladar d’un emblemàtic edifici amb més de cinc dècades d’història a un aulari prefabricat —asseguren que el segon més gran de la Comunitat Valenciana— que per fi hem aconseguit fer nostre. Perquè amb voluntat i enormes dosis d’energia tot és possible. Així és com encetem el nou curs acadèmic 24-25, amb l’apassionament característic de la millor Direcció i el més professional equip de professors i professores, que treballen de valent per a oferir-vos l’ensenyament de qualitat descrit en el nostre Projecte Educatiu.

Com cada any, l’objectiu sempre eres tu, alumne o alumna, a qui convertim en el nostre focus d’atenció i en el protagonista d’un procés que fomenta la construcció de coneixements i experiències significatius, on la innovació, no ho oblidem, sembla ser un dels precs més apressants de l’escola actual. I per aquest motiu ens comprometem tots els cursos a prendre part, juntament amb vosaltres, d’interessants projectes interdisciplinaris que, a la llarga, acaben revertint en la comunitat. Com el que, previsiblement, implementarem enguany, una iniciativa que busca la implicació del major nombre de departaments i en la qual convergeixen tres idees força: la necessitat d’elaborar un pla de sostenibilitat, el desig de tindre camins i accessos segurs al centre i la idoneïtat de millorar les condicions del pati actual.

Aquesta no és l’única aposta com a institució escolar pública. Si t’acostes a l’IES L’Estació podràs descobrir no sols una variada oferta formativa que va incrementant-se amb quasi totes les modalitats del Batxillerat o amb nous Cicles Formatius en règim semipresencial, sinó també el principal tret que ens caracteritza: una atenció personalitzada i transparent amb un tracte directe, fluid i proper en la resolució de qualsevol dubte que et puga sorgir. Només així, amb la col·laboració entre famílies i centre, establirem lligams constructius entre companys i companyes i estarem orgullosos d’un institut únic, actiu i amb renom, destinat a ser un referent de l’educació més innovadora.

Estar ubicats des de fa un curs en aularis prefabricats, perfectament adaptats per a afrontar l’aprenentatge significatiu i pràctic que l’alumnat necessita, no resta mèrits a altres de les nostres fortaleses que manifestem com a docents en contínua formació: la defensa de la codocència i els estudis competencials adaptats a l’educació del segle XXI, la confiança en la idoneïtat de les metodologies innovadores i l’organització de matèries per àmbits als primers cursos, així com el palmari interés que evidenciem per la inclusió en el sistema educatiu i per treballar les habilitats interpersonals de l’estudiantat.

Ara queda només donar-vos oficialment la benvinguda al nou curs escolar, desitjant que, després de les merescudes vacances, hàgeu carregat les bateries necessàries per a començar tots junts una nova aventura. En això, precisament, consisteix l’educació, en la necessitat de participar conjuntament de cada iniciativa que es projecta amb il·lusió i que es desenvolupa sense vacil·lar de tal manera que aconseguim construir comunitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada